Tokat’ta Miraç Kandili Tüm Camilerde Yapılan Programlarla...

Tokat’ta Miraç Kandili Tüm Camilerde Yapılan Programlarla Kutlandı

tokat’ta miraç kandili tüm camilerde yapılan programlarla kutlandı

12 Mart 2021 - 00:30

TOKAT’TA MİRAÇ KANDİLİ TÜM CAMİLERDE YAPILAN PROGRAMLARLA KUTLANDI

Miraç Kandili dolayısıyla Tokat’ın tüm camilerinde kandil programları düzenlendi. Vatandaşlar, pandemi kurallarına azami şekilde riayet ederek, kandil programlarına katıldı ve bu kutlu geceyi hep beraber idrak etmenin mutluluğunu yaşadı.
Bu gecede, İlimizde 26 farklı camide vaaz programları düzenlendi. İl Müftümüz Abdullah PAMUKLU, Merkez Alipaşa camiinde  halkımızla buluşurken, Müftü yardımcılarımız, Vaizler, Din Hizmetleri Uzmanları, Öğretim Görevlileri ve İmam Hatip Lisesi Meslek dersi öğretmenleri tarafından farklı camilerde vaazlar ve dualar yapıldı.

Alipaşa Camiinde vaaz eden İl Müftümüz Abdullah PAMUKLU, vaazında; “Erdemli ve bereketli bir yolculuk olan Miraç, bir ümit ve diriliş yolculuğudur.  Mü'minin de miracı namazdır ve Peygamber efendimizin bu gecede getirdiği en büyük hediyelerden birisidir.
Miraç öncesi Mekke’de Müslümanların zor zamanlar yaşadığını, Hz. Hatice ile Peygamber efendimizin amcası Ebu Talib’in vefat etmeleri nedeniyle o yıla hüzün yılı adının verildiğini belirten PAMUKLU, tam da onun ardından rabbimiz sevgili peygamberimizin gönlüne İsra ve Miraç ile ferahlık verdi. Onu sevindirdi ve teselli etti” diye konuştu.

Miracın bize hatırlattığı değerlerin en önemlisinin Mescid-i Aksa olduğunu kaydeden PAMUKLU, sohbetine şöyle devam etti: “İsra Suresi’nin ilk ayetinde de belirtildiği üzere, Mescid Aksa bizim için çok önemli. Mescid-i Aksa etrafı Cenab-ı Hak tarafından bereketlendirilmiş bir mabeddir. Peygamber efendimiz tarafından ziyaret edilmeye değer 3 mabed arasında gösterilmiştir, Birincisi Mekke’deki Mescid-i Haram, ikincisi Medine-i Münevvere’deki Mescidi Nebevi, üçüncüsü de Kudüs’teki Mescidi Aksa’dır. Onun için diyoruz ki bu gecede Mescidi Aksa'nın özgür olması için dua etmemiz lazımdır. Mescidi Aksa özgür değilse, Müslümanların ruh ve gönül özgürlüğünden söz edilemez. Bu mukaddes gecenin, Mescid-i Aksa bilincini, özlemini ve gayretini artırarak, Miracın mabedinin selametine, işgal ve zulmün bertaraf edilmesine vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yapılan dualar, getirilen salavatlar ve kılınan namazlarla bu gece huşu içerisinde eda edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Burdur'da "baba Okulu" Projesi
Burdur'da "baba Okulu" Projesi
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu