Yozgat’de Bayram Namazı Idrak Edildi

Yozgat'de Bayram Namazı Idrak Edildi

bayram namazı idrak edildi

25 Nisan 2023 - 02:10

        Ramazan Ayı’nın sona ermesiyle birlikte Müslümanların heyecanla beklediği Ramazan Bayramı Namazı, İlimizde başta Çapanoğlu Büyük Cami ve Bilal Şahin Camileri olmak üzere tüm camilerimizde idrak edildi.
      Sabah namazı ile birlikte camilere akın eden vatandaşlar bayram namazı öncesi yapılan sohbeti dinledi. Çapanoğlu Büyük Camii’nde Bayram namazı öncesinde vaaz eden İl Müftümüz Sayın Ali Gülden; “Bir aylık bir misafirlik sonrası bir Ramazan ayını daha tamamlayıp Ramazan bayramına kavuşmuş bulunuyoruz elhamdülillah. Tuttuğumuz oruçlar, kıldığımız namaz ve teravihler, yaptığımız tövbe ve istiğfarlar, hayır, hasenat, ikram ve iyilikler, çevremizle kurduğumuz iyi ve güzel ilişkiler, dayanışma ve kardeşlik iklimi ile kuşatmıştı bizleri Ramazan. Üç aylık bir manevi ikram ve ihsan ikliminin akabinde ulaştık bayrama. Bayramımız mübarek olsun. Rabbimiz depremlerde hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet eylesin. Milletimize bir daha böylesi acılar yaşatmasın.” İfadelerini kullandı.
      Kılınan namazın ardından okunan Bayram hutbesini dinleyen Müslümanlar,  dua ettikten sonra cami içerisinde bayramlaştı. Milletvekili Sayın Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Sayın Kenan Şaban Süzgün ve İl Müftümüz Sayın Ali Gülden cemaat ile müsafaha ederek bayramlaştı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı