Yozgat’de Birlik Ve Bereketin Simgesi Aşure

Yozgat'de Birlik Ve Bereketin Simgesi Aşure

birlik ve bereketin simgesi aşure

10 Ağustos 2022 - 02:10

Yozgat İl Müftülüğü tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıtıldı.

               Cumhuriyet Meydanında Yozgat İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Aşure etkinliğine Vali sayın Ziya Polat, Millet Vekilleri sayın Yusuf Başer ve sayın Ethem Sedef, Belediye Başkanı sayın Celal Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Recep Sevgili, Ak parti İl Başkanı sayın Yusuf Başer, Chp İl Başkanı sayın Abdullah Yaşar, kurum amirleri, sivil toplum temsilcileri, yerel basının katıldığı programa vatandaşlarımız da yoğun ilgi gösterdi.

              İl Müftümüz sayın Ali Gülden, aşure ikramı sonrası yaptığı açıklamada; "Yozgat müftülüğü olarak bugün Cumhuriyet meydanında Yozgat'lı kardeşlerimize peygamberlerden devraldığımız bu mirası yaşatmak üzere 10 Muharrem'i ikram, birlik, dirlik ve tebessümle karşılıyoruz. Şehrimiz bütün çeşitliliği ile sayın valimiz, vekillerimiz, belediye başkanımız,siyasi parti temsilcilerimiz, sivil toplum temsilcilerimiz, kurum temsilcilerimiz, basınımız ve halkımız buradadır. 10 Muharrem'in anlamını yakaladığımızı düşünüyorum. Muharrem Ayı Hz. Peygamber (sav)'in Ehl-i Beyti 'nin gözdesi cennet gençlerinin efendisi Hz. Hüseyin efendimiz ve onunla beraber şehadet şerbetini içen 70 şehidimizi de rahmetle anıyoruz. Bu günler bu tür acılardan ders çıkarıp kardeşliğimizi pekiştirme günleridir. Muharrem Ayının da bizlere böyle bir çağrı yaptığını ifade etti.

               Yozgat Valisi sayın Ziya Polat’ta, “Öncelikle Hz. Hüseyin Efendimizin ehlibeytini rahmetle anıyoruz. Allah aşure birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirsin. Allah kabul etsin. Müftü hocamızın şahsında tüm teşkilatımıza teşekkür ediyoruz” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...