Yozgat’de çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip çıkıyorum...

Yozgat'de çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip çıkıyorum Projesi Kültür şenliği Düzenlendi

çevreme duyarlıyım, değerlerime sahip çıkıyorum projesi kültür şenliği düzenlendi

31 Mayıs 2022 - 02:10

İl Müftülüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü paydaş kurumlar olarak, 2021 yılında Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi ve Temel Öğretim Genel Müdürlükleri ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile imzalanan işbirliği protokolü ile “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” projesini yürütmektedirler.

İmzalanan protokol çerçevesinde Fatma Temel Turhan ve Erdoğan Akdağ Ortaokulu 4.5 ve 6 sınıf öğrencilerine yönelik uygulanan proje kapsamında düzenlenen şenliğe İl Müftümüz Ali Gülden, İş İnsanı Sayın Bilal Şahin Bey, Müftü Yardımcılarımız, Daire Personellerimiz, Yozgat Gençlik Hizmetleri Müdürü Sayın Ali Sapmaz, Öğretmenler, Koordinatörler ile öğrenciler ve velileri katıldı.

Kur’an Tilavetinin ardından konuşan İl Müftümüz Ali Gülden, Projenin amacına değindi. Gülden, öğrencilerin millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren ve kendi yaşantılarında inşa eden fertler olmalarına, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, akl-ı selim, kalb-i selim ve zevk-i selim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Gülden, Proje kapsamında 16 hafta boyunca çocuklarımız, sevgi, saygı, yardımseverlik, affetmek, doğruluk, sorumluluk, sabır, adalet gibi değerleri kazanıma çevirmek amacıyla; fidan dikimi, şehitlik ziyareti, film eleştirisi, kitap kritiği, cami ziyareti, teravih ibadeti, iftar, yüzme, basketbol, futbol, voleybol gibi birçok aktiviteyi öğretmenleri ve gençlik koordinatörleri rehberliğinde icra ettiler. Bu kapsamda birçok değeri kazanıma çeviren öğrencilerimiz ile velilerimizi “Kültür Şenliği” programı ile “cami gölgesinde” bir araya getirmeyi hedefledik. Bugün proje çerçevesinde yapılan sportif aktivitelerde ve burada oynanacak oyunlarda dereceye giren takımlarımıza ve öğrencilerimize ödülleri verileceğini söyledi.

Üç kurumun paydaş olarak yürüttüğü bu proje önümüzdeki dönemlerde daha geniş bir halkaya hitap ederek faaliyetlerine devam edeceğini söyleyen Gülden, Projenin uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Programda öğrenciler tarafından milli, manevi, insani ve kültürel değerlerimizin yansıtan Halat Çekme, Mendil Kapmaca, Yumurta Taşıma, Çuval ve Yoğurt Yarışı gibi çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Yarışmalar sonrasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor
Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle Ilgili Sözlerinin çarpıtılmasına Tepki Gösterdi
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle...