Yozgat’de Insanın Allah Katındaki Değeri; Imanı, Ihlası....

Yozgat'de Insanın Allah Katındaki Değeri; Imanı, Ihlası. Takvası Ve Ameli Nispetindedir

insanın allah katındaki değeri; imanı, ihlası. takvası ve ameli nispetindedir

29 Mart 2022 - 02:10

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanlığı, engelli bireylerin cami hizmetlerinden daha çok istifade etmesini sağlamak amacıyla “Engelsiz Cami- Engelsiz İbadet” projesini yürütmektedir.

Bu çerçevede Yozgat İl Müftülüğü tarafından, toplumun önemli bir kesimini teşkil eden engelli bireylerin de caminin manevi ikliminde buluşmalarını sağlamak, engelliler arasında konuşmayı temin-etmek ve onları sosyal ortamlarda daha fazla görünür kılmak için engellilere yönelik “Engelsiz Cami Buluşması’’ programı düzenlendi.

Program İl Müftüsü Ali Gülden’in konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında Gülden, hepimiz imtihana tabi tutulup denendiğimiz bir hayatı yaşıyoruz. Allah kime hangi nimetleri vermiş ise o nimetleri nasıl kullandığından hesaba çekecektir. Allah katında insanların değeri, fiziki yapısı, rengi, ırkı, cinsiyetiyle değil imanı ihlası takvası ve ameli nispetindedir. Fiziken engelli olmanın bir eksiklik değil Allahın takdirine rıza gösterip sabredebilmesi durumunda ebedi nimetlere ulaşmada bir nimet olduğu görülecektir. Nitekim Kur’anı Kerim de engelli olmak fiziken değil manen engelli olmak şeklinde yer bulur. Gözü olupta gerçeği görmeyenler âmâ, kulağı işitipte hakka kapılı olanlar sağır, kalbi olupta akletmeyenler akılsızlar olarak eleştirilir. Fiziki engelliler için ise Nur Suresi 61. Ayette zorluk olmadığı, onlar için sorumluluk alanlarının kolaylaştırıldığı ifade edilir. Abese süresinde ise Peygamber Efendimizin (s.a.v.) Şahsında ümmete engellilere öncelikli bir tutum ve tavır geliştirilmesi tavsiye edilir dedi. Kur’an, sünnet ve islam büyüklerinin himmetlerinden örnekler vererek konuşmasını sürdüren Gülden, bu buluşmanın geniş kapsamda ilk engelli buluşması olduğunu ifade etti.

Geniş katılımın olduğu programda engelli Koordinatörü H. Mehmet Taşçı’da Koordinatörlük faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Halk Eğitim İşaret dili hocası Meryem Aksu işaret dili çevirisini yaptığı programda engellilerin taleblerini dinledi.

Program namaz, dua ve ikramlarla tamamlandı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sivas'ta 363 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Sivas'ta 363 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara...
Kocaeli'de Fatih Ilçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Ali Fındık Hayatını Kaybetti
Kocaeli'de Fatih Ilçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet...