Yozgat’de Mevlid-i Nebi Haftasında "peygamber Efendimiz (sav)...

Yozgat'de Mevlid-i Nebi Haftasında "peygamber Efendimiz (sav) Irşad Dili" Konulu Konferans

mevlid-i nebi haftasında "peygamber efendimiz (sav) irşad dili" konulu konferans

12 Ekim 2022 - 02:10

2022 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Huriye Martı tarafından bayanlara özel "Peygamber Efendimiz (SAV) İrşad Dili" konulu konferans gerçekleştirildi.

Konferans öncesi Müftülüğümüze gelerek İl Müftümüz Sayın Ali Gülden’i ziyaret eden Prof. Dr. Sayın Huriye Martı daha sonra konferanslarını sunmak üzere Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezine gitti.

Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası İl Müftümüz Sayın Ali Gülden’in açış konuşmalarıyla başlayan programda, Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası tanıtımını içeren sinevizyon gösterisinin ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Huriye Martı, "Peygamber Efendimiz (SAV) İrşad Dili" konulu konferanslarını sundu.

Konferansta konuşan Sayın Prof. Dr. Huriye Martı; "Hz.Muhammed (Sav) herzaman şefkatli, merhametli ve sabırlı oldu, asla sert ve katı olmayı seçmedi. Rabbimiz cc. Peygamberimiz Hz. Muhammed'i (sav) alemlere rahmet olarak göndermiştir.

Merhamet acımak değil, acıtmamak demektir. Hiç bir varlığı kırmadan, alay etmeden, mahçup etmeden muamele etmek demektir. Öyleyse bizlerde Hz. Muhammed'in (sav) bu güzel davet tarzını kendimize örnek almalıyız" ifadelerini kullandı.

Konferansa; Vali Sayın Ziya Polat'ın eşi Sayın Pınar Filiz Polat, Belediye Başkanı Sayın Celal Köse 'nin eşi Sayın Nagihan Köse, Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Sayın Erva Kevser Yurtlu, Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Abdulkadir Dündar'ın eşi Sayın Beşire Dündar, İl Müftülüğü Bayan Din Görevlileri, öğrenci ve velileri ile Yozgatın değerli hanımefendileri yoğun katılım sağladı. Konferans sonrasında İl Müftümüz Sayın Ali Gülden ve Vali Sayın Ziya Polat'ın eşi Sayın Pınar Filiz Polat tarafından Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Huriye Martı' ya hediye takdiminde bulunuldu.

Öğle Namazı sonrası Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu'na giderek İl Müftülüğü Bayan Din Görevlileri ile aylık personel toplantısında bir araya gelen Prof. Dr. Huriye Martı, Din Görevlileriyle sohbet ederek vazifelerini layıkıyla yerine getirebilmeleri için tavsiyelerde bulundu. Toplantı sonrası Belediye Başkanımızın eşi Sayın Nagihan Köse tarafından Sayın Prof.Dr. Huriye Martı'ya hediye takdim edildi.

Program bitiminde Şehit İbrahim Yılmaz Dini İhtisas Merkezi'ni ziyaret eden Prof. Dr. Sayın Huriye Martı, Yozgat'tan ayrılmadan önce Tarihi Çapanoğlu Büyük Camii'ni ziyaret ederek cami hakkında görevlilerden bilgi aldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas Merkezi Yerleşkesinde Incelemlerde Bulundular
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas...
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı'yı Makamında Ziyaret Etti.
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar...