Yozgat’de Müftü Gülden, Kyk öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Yozgat'de Müftü Gülden, Kyk öğrencileriyle Bir Araya Geldi

müftü gülden, kyk öğrencileriyle bir araya geldi

16 Aralık 2021 - 02:10

İl Müftüsü Ali GÜLDEN Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Yozgat Bozok Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilerle sohbet programında buluştu.

Bozok KYK yurdunda gerçekleştirilen sohbet programına Bozok KYK yurt Müdürü Volkan ARISOY, Manevi Rehber Asım ÇALIŞKAN ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda konuşan Gülden, iman ve inancımızı taklidi olmaktan çıkarıp tahkiki seviyesine çıkarmanın tek yolunun; mevcut inanç ve bilgilerimizi kaynağından okuyup öğrenmenin önemine dikkat çekti. Bu bağlamda herkese farz olan temel ilmihal bilgilerinin güvenilir bir ilmihal kitabından okunup öğrenilmesi, Kur’anı Kerimin tefsirli bir mealinin baştan sona okunması ve Hz. Peygamberin hadis ve sünnetlerinin okunup öğrenilmesinin önemine dikkat çekti.

Üniversite yıllarının okunan bölüm dışında çeşitli alanlardaki kazanımları elde etmek içinde önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek devletimizin sağladığı yurt imkanlarının bu anlamda her türlü desteği sunduğuna dikkat çekti.

Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri