Yozgat şefaatli ilçesinde konferans

şEFAATLi iLçESiNDE KONFERANS

24 Nisan 2018 - 14:43

ŞEFAATLİ İLÇESİNDE KONFERANS

İl Müftü Yardıcısı İsmail KARADAVUT Şefaatli ilçesinde Kur'an ve Sünnet konulu konferansını sundu.

KARADAVUT ;" Kuran-ı Kerim ile sünnetin bir birinden ayrı düşünülemeyeceğini söyledi.

"Son günlerde Kur'an ve Sünneti birbirinden ayırmak, Sünnetsiz-İslam, Sünnetsiz-Kur'an düşüncesi dile getirilmektedir. Bu düşüncenin yanlış olduğunu ifade etmek isterim. Zira Kur'an ve sünnet bir bütündür ve Hz. Peygamberin bize miras bıraktığı yaşama ölçütleridir. İslam'ı anlama, algılama ve yaşama geçirme ancak en temel kaynaklarımız olan Kur'an ve sünnet ile mümkündür." ifadelerini kullandı.

"Kur'an-ı Kerimi yok edemeyeceklerini anlayınca sünnet üzerinden Kur’an-ı Kerim'e saldırmaya çalıştılar. Çok gariptir ki, buna bazı Müslüman düşünürler de alet olmaktadır. Kur’an ve sünnet bir bütündür. Onları ayırmak kıyamete kadar mümkün olmayacaktır."dedi

Program ilçe Müftüsü Abdullah AKSOY'un teşekkür konusmasından sonra sona erdi.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri