Ayasofya-ı Kebir Imam-hatibi Mardin’de Mevlid-i Nebi Konferansı...

Ayasofya-ı Kebir Imam-hatibi Mardin’de Mevlid-i Nebi Konferansı Verdi

ayasofya-ı kebir imam-hatibi mardin’de mevlid-i nebi konferansı verdi

10 Ekim 2022 - 18:15

Mardin İl Müftülüğü tarafından “Camiler ve Din Görevlileri Haftası ve Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle İl Müftülüğü konferans salonunda program düzenlendi.

“Hz. Peygamber en Güzel Muallim ve Mürebbi” konulu düzenlenen programa Ayasofya-ı Kebir Camii İmam Hatibi ve Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretin Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay konuşmacı olarak katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, Fuat Yağcı İmam Hatibi Eray Gübay’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Ali Hayri Çelik katılımcıların 2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftasını kutlayıp sözlerine şöyle devam etti; “571 yılı yakıcı Güneş sadece çölün kumlarını kavurmuyor aynı zaman da çölleşmiş, kuraklaşmış yürekleri de yakıyordu. Zulüm, karanlık, adaletsizlik, umutsuzluk ve güvensizlik hat safhada, mazlumların feryatları arş'ı alayı titretiyordu. Allah azze ve celle ahir zaman Peygamber'ini gönderiyordu ki insanlık onur ve şerefine layık olduğu yere kavuşsun.

Peygamber efendimiz (sav) 23 yıl gibi kısa biz zamanda tarihin en büyük inkılabını gerçekleştirerek insanlığın fıtratı gereği Allah’ın vermiş olduğu güzelliklere kavuşturmuştur” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

"Akıllı cihazlarla dolu olan evlerimizdeki en büyük eksiklik Muhammed-i Muhabbettir"

Ardından “Hz. Peygamber en Güzel Muallim ve Mürebbi” konulu konferansını vermek üzere Prof. Dr. Mehmet Emin Ay sözlerini şöyle sürdürdü; “Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl bir tema belirleyerek o yüce Resulü insanların tanımasına vesile olmaktadır. Kıymetli kardeşlerim bir insanı tanımadan sevmek, sevmeden onu derinlemesine anlatabilmek mümkün olmaz. Peygamber efendimizi tanımak ve onu en güzel bir şekilde anlamak gibi bir görevimiz var ümmeti olarak. Dünyanın dört bir yanında İslam medeniyetinden bahsedebiliyorsak eğer, yaşayan bir zihnin onu yaşayan ve yaşatan Peygamber sayesindedir.

Evlilikler ve boşanmaların birbirine yakınlaştığı, aile içi şiddetin arttığı ve huzurun yok olduğu şu zamanda, akıllı cihazlarla dolu olan evlerimizdeki en büyük eksiklik Muhammed-i muhabbettir” diyerek konferansını sonlandırdı.

İstiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunduğu konferansa Mardin Valisi/Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcıları Abdullah Demirdağ ve Gürsel Temurci, Muhammed Taha Canpolat, Ozan Bozçalı, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Konferans sonunda Vali Demirtaş tarafından konuşmacı Prof.Dr. Mehmet Emin Ay Hoca'ya günün anısına itafen hediye takdim edildi.

Programın ardından, Camiler ve Din Görevlileri ile Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren Din Görevlilerine ödülleri verildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ’da ‘‘gençlik Hizmetleri Eğitim Semineri’’ Yapıldı
Tekirdağ’da ‘‘gençlik Hizmetleri Eğitim Semineri’’...
Yozgat'ta Yağmur Duası Yapıldı
Yozgat'ta Yağmur Duası Yapıldı