Berat Kandili Tokat’ta Dualarla Idrak Edildi

Berat Kandili Tokat’ta Dualarla Idrak Edildi

berat kandili tokat’ta dualarla idrak edildi

19 Mart 2022 - 01:32

BERAT KANDİLİ TOKAT’TA DUALARLA İDRAK EDİLDİ

Tokat İl Müftülüğü, 17 Mart Perşembe gecesini Cuma’ya bağlayan gecenin Berat Kandili olması münasebetiyle tüm camilerde “Berat Kandili Programı” düzenlendi.

Ali Paşa Camii’nde düzenlenen program, Ali Paşa Camii Müezzin Kayyımı Ahmet Hüdai Karakuran’ın Kur’anı Kerim Tilaveti ile başladı. Tilavetin ardından Müezzin Kayyım Okan Sağdıç Mevlid-i Şerif ve kaside okudu. İmam Hatip Ahmet Kılıç’ın aşr-ı şerif okumasını müteakip İl Müftü Yardımcısı Mustafa Özdemir sohbet gerçekleştirdi.

Berat Kandilinin anlam ve öneminden bahsederek sözlerine başlayan İl Müftü Yardımcısı Mustafa Özdemir: “Üç aylar olarak bilinen kıymetli zaman diliminde, Rabbimizin rahmet ve mağfiretinin bol bol tecelli ettiği mübarek geceleri teker teker idrak ediyoruz. Rabbimizin bizler için sunmuş olduğu mübarek bir geceye, günahların bolca bağışlandığı, affın sağanak sağanak yağdığı Beraat gecesine kavuşmuş bulunmaktayız. Berâet, “iki şey arasında ilişki olmaması; kişinin bir yükümlülükten kurtulması veya yükümlülüğünün bulunmaması” anlamına gelir. Şâbanın on beşinci gecesinde müslümanların Allah’ın affı ve bağışlaması ile günah yükünden kurtulacağı umularak bu geceye Berat gecesi denmiştir. Kandiller ve benzeri geceler; iman, ibadet ve düşünce hayatımız bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe etmemiz, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için büyük bir fırsattır. Böyle geceleri ve günleri ihya etmek müstehab ve güzel adetlerimizdendir. İmanımızın kemaline, dünya ve ahiret saadetine vesiledir.Bu gece münasebetiyle, içimizdeki manevi duyguların sesine kulak vererek günahlarımıza tövbe etmeli, tüm Müslümanlar ve insanlık için Allah (cc)’a dua ve niyazda bulunmalıyız. Yüce Rabbim ramazan ayının müjdecisi Beraat kandilimizi mübarek eylesin. Günahlarımızın affına vesile eylesin. Habibinin şefaatine bizi nail eylesin. Sevdikleriyle ve sevdiklerimizle beraber nice mübarek geceleri, manen en üst seviyede yaşamayı bizlere nasip eylesin.” dedi.

Program, namazı müteakiben İmam Hatip Ahmet Kılıç’ın yaptığı dua ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri