Bilecik’de üniversitede Peygamber Ve Gençlik Paneli

Bilecik'de üniversitede Peygamber Ve Gençlik Paneli

üniversitede peygamber ve gençlik paneli

27 Kasım 2018 - 20:25

Mevlid’i Nebi Haftası münasebetiyle İl Müftülüğü ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu panel düzenlendi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi toplantı salonundaki Panele; BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Müftüsü Necati Akkuş, Üniversite Öğretim Üyeleri, İl Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kur’an tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Necati Akkuş; Peygamberimiz (s.a.v) efendimizin Veladeti seniyesi devriyesi bizler için aile efradatımız için, beldemiz memleketimiz ve İslam âlemi için hayırlara vesile olsun inşallah. Busene mevlid-i nebi haftasının konusu diyanet işleri başkanlığımızca Hz. Peygamber ve Gençlik olarak tespit edildi. Çok yerinde bir karardı. Çünkü nüfusumuzun yaklaşık yüzde 40’a yakını gençlerden oluşuyor, 25 milyonluk muazzam bir potansiyelimiz var. Bu potansiyelimizi gerek din-i Mübin’i İslam için, gerek istiklalimiz ve istikbalimiz için doğru yönlendirebilir, önümüzdeki rehberi doğru seçebilirsek ümit ediyoruz ki geçmişte ecdadımızın yaşamış olduğu o celaleti, o şaşaayı o hükümranlığı bizim geleceğimiz olan neslimizde inşallah yakalayacaktır. Ben bu duygu ve düşünceler içerisinde programın hazırlanmasında bize destek veren Sayın Rektörümüze, İslami İlimler Fakültesi değerli Öğretim Üyelerine ve siz kıymetli katılımcı genç kardeşlerime şükranlarımı arz ediyorum.

Programda konuşma yapan BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş: Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu yılki Mevlid-i Nebi Haftasının teması olarak Hz. Pyganber ve gençlik olarak belirendi. İslami İlimler Fakültesi hocalarımızda bu program dâhilinde bu konu çerçevesin de bir panel düzenlemeye karar verdiler. Özellikle bu temanın üniversitemizdeki gençliğe hitap etmesi gençlerimizin önünde bu programın gerçekleşiyor olması oldukça önemli ve anlamlı görünüyor. Konu itibariyle Hz. Peygamber’in hadisleri sünneti bütün hayatı ve yaşamı sadece gençlere değil elbette bütün insanlığa yediden yetmişe bütün insanlığa rehber ve örnek bir Peygamber. Dolayısıyla Mevlid-i Nebi Haftası Programlarının yegâne temeli asılında Peygamberimiz ’in layıkıyla anabilmek, tanımak, onun hayatını sünnetini söylemlerini ve hayat tarzını tavır ve davranışlarını kendimize rehber edinebilmek olmalı. Bu programında bu amaca hizmet edebileceğine inanıyorum. Peygamberimizin sünneti ve hadislerden anlaşıldığı üzere, günümüzde de peygamberimizin izinden giderek sünnetini eyleme dönüştürerek izinden giderek örnekli ligini devam ettiriyoruz. Peygamberimiz bizim için örnek bir modeldir.

Birkaç gün önce İl Müftülüğü ile üniversitemiz arasında imzaladığımız protokolle gençliğimizin maneviyatını güçlendirici, daha iyi daha güzel çalışmalar yapacağız inşallah. Sayın Müftümüze bu katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. panelin bütün gençlerimize faydalı,  örnek, rehber olmasını ve onların ufuklarında bir ışık aydınlatmasını temenni ediyor ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. Dedi.

Panel, BŞEÜ Doç. Dr. Yusuf Alemdar (oturum başkanı), Dr. Öğr. Üyesi Adnan Arslan, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Aydın, Dr. Ögr. Üyesi Mehmet Fatih Yalçın, Dr. Ögr. Üyesi Nuran Döner tarafından  Peygamberimiz ve Gençlik üzerine yapılan  konuşmalar ile son buldu.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri