Bolu’da Deprem Bölgesinde Görev Yapan Din Görevlilerine Yönelik...

Bolu'da Deprem Bölgesinde Görev Yapan Din Görevlilerine Yönelik “psiko-sosyal Müdahalenin Bir Parçası Psikolojik Ilk Yardım” Konulu Bir Konferans Düzenlendi

deprem bölgesinde görev yapan din görevlilerine yönelik “psiko-sosyal müdahalenin bir parçası psikolojik ilk yardım” konulu bir konferans düzenlendi

01 Nisan 2023 - 11:05

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) İlahiyat Fakültesi ve Bolu İl Müftülüğü İşbirliği ile, depremin olduğu 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren, deprem bölgesinde gönüllü olarak görev alan Din Görevlilerine bir konferans düzenlendi.

BAİBÜ Pembe Salon’da ‘Psiko-Sosyal Müdahalenin Bir Parçası Psikolojik İlk Yardım’ konulu konferansa, Moderatör Prof. Dr. Hüseyin İbrahim Yeğin ve Konuşmacı olarak Dr. Öğr. Üyesi Sema Karagöz katıldılar.

Konferanstan önce Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu bir konuşma yaptı. Sayın Tahiroğlu konuşmasında: “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile İl Müftülüğümüz paydaşlığında düzenlenen bu konferans hepimize çok şeyler katacak. Alanında uzman akademisyen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Konu deprem olunca söylenecek çok şey var. Allah bir daha böyle afetler göstermesin. Rabbim bizleri tüm afet ve musibetlerden muhafaza eylesin.

Ben Kahramanmaraş Afşinliyim depremde benim de akrabalarımdan 8 kişi vefat etti. Allah hepsine rahmet eylesin. Sağ olarak kurtulanlar oldu. Enkazın altında saatlerce beklemek, oradan çıktıktan sonra günlerce hatta haftalarca hastanelerde kalanlar oldu. Deprem bölgesindeki tüm vatandaşlarımız hatta deprem bölgesi dışındaki vatandaşlarımız bile psikolojik olarak etkilendi.

Bolu İl Müftülüğü olarak her hafta yeni bir ekip kurarak deprem bölgesindeki çalışmalara katkı sağlamaya çalıştık. -17 lere varan dondurucu soğukta, onlarca hatta yüzlerce vatandaşın teçhiz, tekfin ve defin işlemlerini gerçekleştirdik. İlerleyen zamanlarda da manevi danışmanlık, manevi rehberlik, erzak dağıtımı ve çadır kurulumlarına yardımcı olduk. Çadırda 4-6 yaş Kur’an Kursu açtık.

Bu işleri yaparken tabiki görevli arkadaşlarımızın bazıları, o bölgenin atmosferinden ister istemez olumsuz etkilendiler. Buradan tüm gönüllü arkadaşlarımıza huzurunuzda teşekkür ederim. Allah sizlerden razı olsun” dedi.

Müftü Tahiroğlu’nun konuşmasından sonra Moderatör Prof. Dr. Hüseyin İbrahim Yeğin açılış konuşmasından sonra sözü konuşmacı olarak katılan Dr. Öğr. Üyesi Sema Karagöz’e verdi.

Sayın Karagöz konferansında;

Psikolojik İlk Yardım Nedir?

Sahaya inmeden önce neler yapılmalı?
PİY herkes tarafından uygulanabilir mi?

Müdahale öncesi dikkat edilecek hususlar

Psikolojik İlk Yardım (PİY) Nasıl yapılır?

PİY esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Çocuklara, yetişkinlere ve yaşlılara karşı yaklaşım tarzı nasıl olmalıdır?

PİY’in sonlandırılmasının ne şekilde olacağını slayt gösterimi eşliğinde tüm katılımcılara anlattı.

Konferansa Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal GÖKKIR, Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nusret DEDE, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Müftülük Personeli ile deprem bölgesine gönüllü olarak giden Vaizler, Din Hizmetleri Uzmanları, Din Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldılar.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri