Bolu Il Müftülüğü Din Görevlileri Deprem Bölgesinde

Bolu Il Müftülüğü Din Görevlileri Deprem Bölgesinde

bolu il müftülüğü din görevlileri deprem bölgesinde

15 Şubat 2023 - 11:05

06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilimizin etkilendiği deprem felaketi nedeniyle, Bolu il Müftülüğü tarafından deprem bölgesindeki afetzede vatandaşlarımıza din hizmeti sunmak üzere koordine edilen ve başta İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu başkanlığındaki 35 kişilik din gönüllüsü ekibi deprem bölgesindeki görevlerini tamamlayarak Bolu’ya döndüler. Konu hakkında İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu şu açıklamada bulundu: “Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizi etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından geçtiğimiz hafta ilimizden Kahramanmaraş İlinde depremden etkilenen vatandaşlarımız için, TDV Bolu Şubesi ve İl Müftülüğümüz organizasyonu ile hayırsever Bolu halkından toplanan 2 tır insani yardımı ulaştırdık. Kahramanmaraş Afşindeki görev bölgemizde Devlet Hastanesini ziyaret ederek oradaki yaralı ve hasta vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Afşinde din görevlilerimiz tarafından sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar, manevi destek olmaya çalıştık. Afşin’e gelen yardımların organize bir şekilde dağıtımına yardımcı olduk. Deprem bölgesinde Bolu İl Müftülüğü personeli olarak teçhiz, tekfin ve defin işlemleri gibi din hizmeti görevlerini ifa etmeye çalıştık.

Şu anda biz Bolu’ya gelirken Mudurnu, Yeniçağa ve Dörtdivan İlçe Müftülüklerindeki Din Görevlilerimizden oluşan 26 kişilik ikinci bir ekip deprem bölgesine ulaştı.

Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Rabbimizden rahmet diliyorum. Mekanları Cennet olsun inşaallah. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.” diyerek duygularını dile getirdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş Müderrisi şeyh Fethullah Ayte Hocaefendi, Muş Alparslan üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican'ı Makamında Ziyaret Etti.
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş...