Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla, Tekirdağ’da Mevlid-i...

Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla, Tekirdağ’da Mevlid-i şerif Programı Düzenlendi

dünya engelliler günü dolayısıyla, tekirdağ’da mevlid-i şerif programı düzenlendi

16 Aralık 2023 - 00:30

Tekirdağ İl Müftülüğü, Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla, ahirete intikal etmiş engelli ve engelli yakınları için ‘Mevlit Programı’ Düzenledi

 

Tekirdağ İl Müftülüğü İsmail İpek Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda konuşan İl Müftü Yardımcısı Yusuf Bektaş konuşmasında Toplumun engellilerine sahip çıkması gerektiğini, İslam tarihinde ve Hazreti Muhammed'in uygulamalarından örnekler vererek şöyle devam etti  ‘‘İnsan yeryüzünün en değerli varlığıdır. Kendisine verilen irade ile iyiyi kötüyü ayırt eder. Bizler İnsanın gerçek değerini peygamberimizden öğrendik. O hiç kimseyi malına mülkün makamına göre değerlendirmemiştir. İnsanları engelli ya da engelsiz diye ayırmamıştır. Engelli Sahabilere yakın ilgi göstermiş, yetenek ve kabiliyetlerine göre onlara görevler vermiştir. Zaman zaman Abdullah Bin Ümmü Mektum’ u yerine vekil bırakmış. Asıl engel hakikati görmeyip doğruyu söylememektir. İmkânlarını insanların faydasına ve kişinin Allah’ın rızasını kazanmak için kullanmamasıdır. Kur’an-ı Kerim bizlere gerçek engellileri bize şu şekilde ifade etmektedir;   ‘‘…onların kalpleri vardır ama anlamazlar; gözleri vardır ama görmezler; kulakları vardır ama işitmezler...’’ Kıymetli Kardeşlerim, İnanç ve azim, engel tanımaz. Peygamberimiz ’in ‘‘“Müjdeleyin nefret ettirmeyin; kolaylaştırın zorlaştırmayın.”  hadisin kendimize şiar edinmemiz lazım.’’ Diyerek konuşmasını bitirdi.

 

Süleymanpaşa İlçe Müftüsü Selami Sayın ve Hasan Sezai Tasavvuf Müziği Kültürü Araştırmaları Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Necmi Özgül’ün selamlama konuşmalarından sonra Mevlid-i Şerif Programına geçildi.

 

Program İlçe Müftüsü Selami Sayın’ın Duasından sonra yemek ikramı ile sona erdi


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Bilecik'te "hayır çarşısı" Kuruldu
Bilecik'de Bilecik'te "hayır çarşısı" Kuruldu
Tekirdağ’da Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtıldı
Tekirdağ’da Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtıldı