Gaziantep’de Il Müftülüğünde Bayramlaşma Programı

Gaziantep'de Il Müftülüğünde Bayramlaşma Programı

il müftülüğünde bayramlaşma programı

27 Haziran 2023 - 13:30

Gaziantep İl Müftülüğü personeli geleneksel bayramlaşma programında bir araya geldi.
İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirilen Kurban Bayramı bayramlaşma programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda konuşan İl Müftüsü Dr. Hüseyin HAZIRLAR; “Bayramlar sevinçlerin paylaşıldığı, kalplerin yumuşadığı ve kardeşlik duygularının pekiştiği müstesna günlerdir. Bu bakımdan bayramların iki ilmihali vardır. Hep birlikte eda ettiğimiz bayram namazı, bayram namazındaki tekbirler, keseceğimiz kurbanlarımız, bayramımızın ibadetleridir, bütün bunlar bayram ilmihalimizin birinci yönünü ifade ederler. Bayram insanlar arasındaki sevgi, saygı ve kardeşliğin pekişmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesiledir. Bu sebeple gönlümüzde yük edindiğimiz küskünlükleri, kırgınlıkları, kin, öfke ve nefret gibi duyguları bir kenara bırakıp gönlümüzü bu ağır yüklerden kurtardığımızda bayram ilmihalinin ikinci ama en önemli yönünü yerine getirmiş oluruz, dedi.”

HAZIRLAR, personelin bayramını tebrik ederek, sevgi ve kardeşlik duygularının coşkuya dönüştüğü bu günlerin milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve esenlik getirmesini diledi. 

Bayramlaşma programına İl Müftü Yardımcıları Hayriye AYDIN, Aziz AKTAN , Şehitkamil İlçe Müftüsü Feyyaz İDİN ve kurum personeli katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı ’ Etkinlikleri Kapsamında Ilkadım Büyük Camii'de şehitlerimiz Için Kur'an-ı Kerim Tilaveti Ve Mevlid-i şerif Programı Düzenlendi.
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı...