Giresun’da Duvarlarındaki Boyalar, Markalı Halılar Camileri...

Giresun'da Duvarlarındaki Boyalar, Markalı Halılar Camileri Güzelleştirmez

duvarlarındaki boyalar, markalı halılar camileri güzelleştirmez

30 Temmuz 2021 - 14:00

DUVARLARINDAKİ BOYALAR, MARKALI HALILAR CAMİLERİ GÜZELLEŞTİRMEZ

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Yağlıdere İlçemize gitti.

İlçe Müftümüz Sayın Fatih SARIGÜL hocamızı ve daire arkadaşlarını ziyaret eden İl Müftümüz, buradan yaz Kur’an kurslarına geçerek eğitim faaliyetlerini yerinde inceledi.

Çocuklarla sohbet eden İl Müftümüz, onlara çeşitli hediyeler vererek; “Sevgili Gençler! Her birinizi tebrik ediyor, ana babalarınızı kutluyorum. Kendinizi zamanın gereklerine göre yetiştirin. Zaman en büyük nimettir boşa israf etmeyin. Planlı programlı hayatınız olsun. En büyük sermayeniz ahlak ve fazilet olsun. Elbiselerimiz dış dünyamızı güzelleştirir, ahlakımız ise iç dünyamızı güzelleştirir. Ahlaki değerlerin olmadığı yerde huzur olmaz, güven olmaz. Buralar sizlerin sosyalleşmeye ilk adımlar attığınız yerlerdir. Büyüklerinizle tanıştığınız, milli ve manevi değerlerle buluştuğunuz yerlerdir. Buralar sizinle bir başka güzel olmuş. Hepinizi kutluyorum, başarılarınız daim olsun “dedi.

Buradan Üçtepe Beldesine geçerek Gültepe Mahallesinde yeni yapılan Cami açılış programına katıldı. Burada yaptığı konuşmada; “Kardeşlerim! Medeni olmanın, şehirleşmenin üç ana unsuru var. Mabed, Mekteb ve Makber. Bunlar bir şehrin olmazsa olmazlarıdır. Mabed’le mektebin arasını ayıranlar insanın kokuşmasını engelleyemez. Öyle inanıyorum ki bugün burada açılışına şahit olduğumuz bu mabed, mimarisi ile Mahallemizin güzelliğine güzellik katarken iç âlemi ile de insanı güzelleştirecektir. Hayırlı ve uğurlu olsun.

Kardeşlerim! Camilerin asıl süsü içerisindeki cemaatidir. Duvarlarındaki boyalar, markalı halılar camileri güzelleştirmekte yeterli değildir. Camimize kadın erkek, genç ihtiyar hepinizi bekliyoruz. Emeği geçenlere candan teşekkür ediyorum Rabbim razı olsun” dedi.

Daha sonara Üçtepe Belde Belediye Başkanı Sayın Hacı Gasım Akıllı’yı makamında ziyaret eden İl Müftümüz, Beldede din hizmetlerine katkısından dolayı başkana teşekkür etti.

İlçede esnaf ziyaretlerinde bulunan İl Müftümüz, Karadeniz bölgesinin İslam’la tanışmasında önemli payı olan Hacı Abdullah Halife Hazretlerinin kabrini ziyaret etti.

İlçede yapım çalışmalarında sona gelen Kur’an kursu inşaatını da ziyaret eden İl Müftümüz, ikindi namazını Merkez Camiinde kılarak namaz sonrası cemaate sohbette bulundu. Cemaatle çay sohbetinde bir araya gelen İl Müftümüz, İlçede başarılı çalışmalarından dolayı İlçe Müftümüze ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek İlçeden ayrıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...