Giresun’da Diyanet Gençlik Bayramlaştı

Giresun'da Diyanet Gençlik Bayramlaştı

diyanet gençlik bayramlaştı

11 Nisan 2024 - 14:00

Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, "Gençliğe Değer" projesi kapsamında gerçekleştirilen programda Giresun Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Giresun İl Müftülüğü tarafından "Gençliğe Değer" projesi kapsamında "Gençlik Buluşması ve Bayramlaşma" programı düzenlendi.  İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Giresun Üniversitesi Genç TDV Topluluğu koordinesinde düzenlenen programa katılan Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, üniversite öğrencilerinin Ramazan Bayramını tebrik etti. - “Gençler umudumuzun mimarıdır”  Gençlere manevi alanda rehberlik etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden İl Müftüsü Kılıçbay, “Gençlerimizin manevi ve milli değerlerle yoğrulması, sağlam karakterlerle toplumun üyesi olması öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle gençlerimiz arasında kardeşlik bağlarını güçlendirmeyi hedeflerken, birlik ve beraberlik gibi sosyal duyarlılık aktarımını da amaçlamaktayız. Ramazan Bayramı'nın bereketiyle düzenlediğimiz bu buluşma, gençlerimizin dini ve milli bayramlarımızın ruhunu daha yakından hissetmelerini ve bu özel günlerin toplumsal önemini kavramalarını sağlamaktadır. Gençlerimizin toplumda sağlam bir yer edinmelerine yardımcı olmayı, onların iyi birer birey, faydalı birer vatandaş olarak yetişmelerine katkı sunmayı çok önemsiyoruz.” dedi. - “Gençlere, bilgi, hikmet, sabır ve sevgiyle yaklaşmak gerekir”  Gençlik döneminin, iman ve ahlakın şekillendiği, hayallerin yeşerip, ideallerin peşinden koşulduğu müstesna bir zaman dilimi olduğunu belirten Müftü Kılıçbay, “Gençlerimiz, toplumumuzun en dinamik unsurudur. Onların manevi ve ahlaki değerlerle donanmaları, hem dünya hayatındaki başarı hem de ahiret saadeti için büyük önem taşır. Gençlerimize yönelik yaptığımız çalışmalar, onları her türlü kötülükten koruyarak, sağlam karakterlerle yetişmelerini hedeflemektedir. Gençlik dönemi, aynı zamanda birçok tehlikenin de kol gezdiği bir dönemdir. Şüpheli ve zararlı alışkanlıkların peşinden sürükleyebileceği bu kritik evrede, gençlerimizin yanında olmak, onlara doğru yolu göstermek toplum olarak hepimizin ortak sorumluluğudur.” diye konuştu. Programın sonunda öğrencilere Ramazan ayında hediyeleşmenin geleneğe dönüşmüş en güzel örneklerinden biri olan "diş kirası" verildi.  Programa İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, manevi danışmanlar, gençlik koordinatörleri ve öğrenciler katıldı.

Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş Müderrisi şeyh Fethullah Ayte Hocaefendi, Muş Alparslan üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican'ı Makamında Ziyaret Etti.
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş...