Giresun’da Yükselen Değer 4-6 Yaş Kur’an Kursları

Giresun'da Yükselen Değer 4-6 Yaş Kur’an Kursları

yükselen değer 4-6 yaş kur’an kursları

09 Şubat 2024 - 14:00

Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, 4-6 yaş Kur’an kursunda eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.

Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Seyyid Mevlana Sadrettin Efendi Camii’nden bulunan Teyyaredüzü 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursunu ziyaret etti.

Müftü Kılıçbay, kurs öğreticilerinden faaliyetler hakkında bilgi aldıktan sonra öğrencilerin etkinliklerine katılarak sohbet etti.

-“4-6 yaş grubu Kur'an kurslarına ilgi her geçen gün artıyor”

4-6 yaş grubu Kur’an kurslarına çok önem verdiklerini belirten İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, “Kurslarımızda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan ‘Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kurs Programı’ sertifikasına sahip Kur'an kursu öğreticileri görev yapıyor.  Kurslarda öğrencilerin seviyelerine uygun hazırlanan müfredatla, değerler eğitimi ve Kur'an-ı Kerim'i tanıma dersleri veriliyor.  Kurslarda eğitim alan çocuklar, sevgi, saygı, yardımlaşma, iyilik, adalet, sorumluluk, doğruluk ve sabır gibi İslam dininin temel değerlerinin yanı sıra Kur'an-ı Kerim'i ses ve şekil olarak öğreniyor.” dedi.

-“Hz. Muhammed (sas) en çok çocukları sevmiştir”

Çocukların insanoğluna bahşedilmiş en sevimli ve güzel nimetlerden biri olduğunu vurgulayan Müftü Kılıçbay,  “Çocuklarımızla ilişkilerimize yön veren en değerli rehberimiz, alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizdir. Resul-i Ekrem, çocuklara değer verir, onlara değerli olduklarını hissettirirdi. Kur’an kursu öğreticilerimiz de, Hz. Muhammed’in (sas) rehberliğinde çocuklarımıza temel dini bilgileri öğreterek özüyle, sözüyle, davranışlarıyla çocuklarımıza örnek oluyor.

Çocuklara gösterilen sevgi ve ilginin, verilen ahlak ve değerler eğitiminin dünya ve ahiret için en hayırlı yatırım olduğunun bilinciyle hareket eden tüm öğreticilerimize ve kurslarımızı tercih eden tüm velilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Müftü Kılıçbay, ziyaretin sonunda öğrencilere çeşitli ikramlarda bulundu.

Ziyaret sırasında Müftü Kılıçbay'a İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül eşlik etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri