Giresun’da ’arife çiçekleri’ Açtı

Giresun'da 'arife çiçekleri' Açtı

giresun'da 'arife çiçekleri' açtı

03 Nisan 2024 - 14:00

Danimarka Türk Diyanet Vakfı ve TDV iş birliğinde hayırseverlerin desteği ile Giresun’da yetim çocuklara ihtiyaç kart ve bayramlık kıyafet hediye edildi.

Danimarka Türk Diyanet Vakfının katkısı ve Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şubesinin koordinesinde "Arife Çiçekleri İyilik ve Dayanışma Buluşması" düzenlendi.

Giresun İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen programda konuşan Giresun İl Müftüsü ve TDV Giresun Şubesi Başkanı Selçuk Kılıçbay, Danimarka'da yaşayan Türk vatandaşların desteklerini yetimlere ulaştırmanın sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

- "Yetime el uzatmak, Yüce Rabbimizin rızasını kazanmaktır"

Türk Milletinin  tarih boyunca yetime, kimsesize, mağdura, mazluma kucak açığını ifade eden İl Müftüsü Kılıçbay, "Yüce dinimiz İslam, yetimleri himaye etmeyi, koruyup gözetmeyi emreder. Onlara karşı duyarlı davranmayı, şefkat ve merhametle yaklaşmayı öğütler. Zira yetimler, Cenabıhakk’ın hepimize emanet ettiği masum kullarıdır. Bizler de bugün aynı şuurla yetimlerimize gönüllerimizi açtık. Yetim yavrularımızın gözlerindeki ışıltıyı, yüzlerindeki sevinci artırmak için çaba gösterdik. Her daim yetim yavrularımızın güzel ahlaklı ve iyi eğitimli bireyler olarak yetişmeleri için çalışacağız. Manen ve maddeten yanlarında olup geleceklerine umut taşıyacağız." dedi.

- "Yetimlerin bayram sevincine ortak olduk"

Yetimlerin ve öksüzlerin ışıl ışıl gözlerine bayram sevincini taşıdıklarını belirten Müftü Kılıçbay, “Yetime, muhtaca, mağdura, kimsesize el uzatıp, onlara da bayramın huzurunu ve mutluluğunu yaşatmak için gönüllülerimizle birlikte birçok çalışmaya imza atıyoruz. Bayramın coşkusunu, hanelerimizden başlayarak, binalarımıza, mahallelerimize, şehirlerimize, ülkemize ve tüm dünyaya taşımak için gayret gösteriyoruz. Bugün de bir Osmanlı mirası olan ‘Arife Çiçekleri’ geleneğini yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Osmanlı döneminde mutluluğundan bayramı bekleyemeyen ve arife gününden bayramlıklarını giyen çocuklara ‘Arife Çiçekleri’ denilirdi. Sokaklarda mutlulukla dolaşan bu çocuklar gülen yüzleriyle insanların neşesi olurdu. Hayırsever ecdadımız yetim ve ihtiyaç sahibi çocukları düşünerek, yetim gönülleri kırmadan, rencide etmeden, onların kapılarına bayramlık kıyafetler asar ve ‘Arife Çiçekleri’nin açmasına vesile olurdu. Bizim de gayemiz atalarımızın bu yüce gönüllü geleneğini devam ettirerek bayram ruhuna uygun bir şekilde bütün çocuklarımızın yüzlerinde bir tebessüme vesile olmak ve onların dualarını almaktır." diye konuştu.

Program sonunda yetim çocuklara TDV Kadın Kolları'nın hazırladığı paketler, alışveriş kartları ve bayramlık alışveriş kartları hediye edildi.

Programa, İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, Gençlik Koordinatörü Soner Köse, TDV Kadın Kolları Şube Başkanı Nihal Kasap, TDV gönüllüleri,  Danimarka Türk Diyanet Vakfı temsilcileri, yetim çocuklar ve aileleri katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı