Giresun’da Genç Hafızlardan Ezbere Mukabele

Giresun'da Genç Hafızlardan Ezbere Mukabele

genç hafızlardan ezbere mukabele

12 Mart 2024 - 14:00

Giresun İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında eğitimlerini sürdüren hafızlık öğrencileri mukabele geleneğini yaşatıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında sürdürülen, "Okul-Kur'an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" ile imam hatip öğrencileri Ramazan ayı dolayısıyla farklı camilerde ezbere mukabele okuyor.

Giresun İl Müftülüğü koordinesinde yürütülen "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu ile Çakırmelikoğlu Kur’an Kursu öğrencileri Müftülük Site Camii’nde öğle namazından önce, Seyyid Vakkas Camii’nde öğle namazından sonra, Müftüoğlu Camii’nde ikindi namazından önce, Mevlana Sadrettin Efendi Camii’nde ise ikindi namazından önce mukabele geleneğini yaşatıyor.

Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, mukabele geleneğini yaşatmak, Kur’an-ı Kerim’in muhafazası ve anlaşılması açısından örnek nesiller yetiştirmek için gayret gösterdiklerini belirtti.

-"Hafızlar Kur'an'ı, Kur'an hafızları muhafaza ediyor"

Ramazan mukabelelerinin asırlardır orucun, Ramazan’ın adeta ayrılmaz bir parçası haline geldiğini vurgulayan İl Müftüsü Kılıçbay, Sevgili Peygamberimiz (sas) ashabın içinde güzel Kur’an okuyanları dinler, bazen göz yaşlarını tutamadığı olurdu. Bir hadiste, Allah’ın evlerinden birinde O’nun kitabını okuyan ve müzakere eden cemaati rahmetin kaplayacağı, onları meleklerin kuşatacağı ve Allah Teala’nın o mecliste yer alanları kendi nezdinde bulunanlara bildireceği kaydedilir.

İl Müftülüğü olarak Peygamber Efendimizden bugüne sürdürülen mukabele geleneğini il genelindeki camilerimizde devam ettiriyoruz. Mukabele geleneğinin Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık projesi öğrencilerimiz tarafından devam ettirilmesi de Ramazan ayına ayrı bir güzellik katıyor. Sevgili yavrularımızı, ailelerini ve Kur’an kursu öğreticilerimizi tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri