Giresun’da Iyilik Temalı Masallarla Gönüllere Dokundular

Giresun'da Iyilik Temalı Masallarla Gönüllere Dokundular

iyilik temalı masallarla gönüllere dokundular

26 Ocak 2024 - 14:00

Giresun İl Müftülüğünce "İyilik İle Gönüllere Dokun" temalı masal yarışmasında dereceye girenler için "Ödül Töreni" düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde il müftülüklerince Kur’an kurslarında ve camilerde eğitim almakta olan kursiyerlere yönelik "İyilik İle Gönüllere Dokun" temalı masal yarışması gerçekleştirildi. Bu kapsamda Giresun İl Müftülüğü organizesinde gerçekleştirilen yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi.

Yarışma Jürisinde İl Müftü Yardımcısı Özlem Gülbe, Giresun Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Güngör, Uzman Vaiz Gülay Ayar, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yazar Hakkı Özdemir yer aldı. Yarışmada 15 Temmuz Çıtlakkale İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursundan Zeliha Arslanbulut birinci, aynı kurstan Güneş Baki ise ikinci oldu. Dereceye giren masal sahiplerine ödülleri Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay tarafından takdim edildi.

Yarışma kapsamında üretilen masallar aracılığıyla, milli ve manevi değerlerin gelecek nesillere daha etkili bir şekilde aktarılacağını ifade eden İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, "Yıllardır dilden dile, kuşaktan kuşağa aktarılan fakat günümüzde unutulmaya başlayan masal kültürünü canlandırarak bu yolla değerler aktarımını sağlamak, aynı zamanda yetişkin kursiyerlerimizi üretmeye ve düşünmeye teşvik etmeyi amaçladığımız yarışmaya katılan kursiyerlerimiz hayat tecrübelerini masallar yoluyla bizlerle paylaştılar.  Bu sayede farklı yaş gruplarına hizmet veren kurslarımızda yetişkinler ile çocukların etkileşimini güçlendirmek ve üretilen masalları 4-6 yaş grubu çocuklarımızın dinlemelerini sağlayarak onların hayal yoluyla zihinsel gelişimine katkıda bulunmayı hedefledik. Bu vesileyle, yarışmamıza katılan tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyor, özen ve incelikle kaleme aldıkları masalların güzel bir iz bırakmasını temenni ediyorum." dedi.

Ödül takdim törenine İl Müftü Yardımcısı Özlem Gülbe ile 15 Temmuz Çıtlakkale İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursu Öğreticisi Emine Yılmaz da katıldı.

Dereceye giren masallar Türkiye finalinde değerlendirilecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri