Hakkari’de Il Müftüsü Fakirullahoğlu; “ramazan Ayında...

Hakkari'de Il Müftüsü Fakirullahoğlu; “ramazan Ayında Herkese Ulaşmaya çalıştık.” Dedi

il müftüsü fakirullahoğlu; “ramazan ayında herkese ulaşmaya çalıştık.” dedi

14 Nisan 2023 - 14:20

İl Müftüsü Fakirullahoğlu; “Ramazan ayında herkese ulaşmaya çalıştık.” dedi

İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu; “Mübarek Ramazan ayında cami içi ve cami dışı gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle herkese ulaşmaya çalıştık.” dedi.

Ramazan ayı münasebetiyle İl Müftülüğünce; merkez, köy ve mezralarda yapılan faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulunan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu; “Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan Ramazan ayının sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Ramazan ayının başından bugüne “Ramazan ve Dayanışma” teması kapsamında merkez ve köyler ile mezralarda cami içi ve cami dışında gerçekleştirdiğimiz verimli ve bereketli faaliyetler ile halkımızın her kesimine ulaşmaya çalıştık” dedi. Müftü Fakirullahoğlu;

Merkez, köy ve mezralarda irşat ekipleri görevlendirdik.

"Ramazan ayının başlamasıyla birlikte başkanlığımda oluşturulan vaaz ve irşat ekiplerini merkez mahalleleri ile köy ve mezralara gönderdik. Oralarda yaşayan vatandaşlarımıza vaaz vermenin yanı sıra yatsı ve teravih namazlarını kıldırdılar. Mukabelelere iştirak ettiler. Ev ziyaretleri gerçekleştirip dayanışmanın önemiyle ilgili sohbetler yaptılar. Sorun ve önerilerini dinleyerek çözüm bulmaya çalıştılar. Gençlerle hasbihal ettiler. Her hafta iki din görevlisi Hakkari FM Radyosunun “Cumaya Doğru” programına konuk oldu. Bayan görevlilerimiz her akşam bir camide teravih namazından sonra bayanlara yönelik vaaz ve irşat programları tertip ettiler.

Mukabele ve teravihlere yoğun katılım olduğunu gözlemledik.

“Bütün cami ve Kur’an kurslarında devam ettirilen mukabelelere yoğun katılım oldu. Özellikle bayanlar mukabele ve teravih namazlarına büyük ilgi gösterdiler. Onların mukabelelere olan ilgileri, diğer kurslarımıza ilaveten ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarının faaliyete geçmesi ve camilerde bayanlara yönelik özel bölümlerin açılmasıyla birlikte her geçen gün biraz daha arttı. Bunu memnuniyetle gözlemledik. Ayrıca namaz vakitlerinde aileleriyle beraber camilere gelen çok sayıda çocuğun sesleri ve neşeleriyle Ramazan ayının manevi iklimine katkı verdiklerine şahit olduk.

Fakir ve Muhtaç ailelere gıda yardımında bulunduk.

Din görevlileri ile irşat ekiplerimiz tarafından gerek il merkezinde ve gerekse köy ve mezralarda tespit edilen fakir ve muhtaç ailelere hayırsever vatandaşların destekleri ile İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Hakkari Şubesi imkanları ölçüsünde gıda yardımında bulunduk.

Şehit yakınları ve gazileri unutmadık, esnafları ziyaret ettik.

Ay boyunca şehit yakınları ile gazileri ziyaret etmeye ve onları yalnız bırakmamaya özen gösterdik. Evlerine konuk olup, birlikte iftar yaptık. Acı ve kederlerini paylaştık. Sorunlarını dinledik. Kendilerini teselli etmeye çalıştık. Şehit ve gaziliğin önemine vurgu yapan sohbetler yaptık. Görev başında veya terörle mücadele esnasında şehit olan görevliler için mevlit ve hatim programları düzenledik. Esnafların iş yerlerine giderek helalinden bol kazançlar elde etmelerini diledik.

Cami - çocuk buluşmalarına önem verdik.

Hemen hemen her gün Merkez Ulu Camii ile diğer camilerde “cami - çocuk buluşması” adı altında programlar gerçekleştirdik. Din görevlilerimiz çocuklara cami ve cemaat bilinci vermeye çalıştı. Camilerin toplumdaki yeri ve önemini anlatarak, minber, mihrap ve kürsüyü tanıttık. Onları camiye ısındıracak faaliyetler gerçekleştirdik. Deprem mağduru çocuklar için ayrıca programlar düzenledik. Onları deprem psikolojisinden kurtaracak faaliyetlere önem verdik.

Okullarda “Ramazan ve Dayanışma” temasıyla konferanslar düzenledik.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak lise düzeyinde eğitim-öğretim veren okullarda okuyan öğrencilere yönelik “Ramazan ve Dayanışma” temasıyla konferanslar düzenledik. Öğrencilerin sorunlarını dinledik. Önerilerini aldık. Sorunlarına çözüm üretmeye çalıştık. Okul idareci ve öğretmenleri ile öğrencilerin din görevlilerimiz tarafından verilen konferanslara gösterdikleri ilgi ve alakadan memnuniyet duyduk.” ifadelerinde bulundu.

Fakirullahoğlu; “Mübarek Ramazan ayının ilimiz, ülkemiz ve alemi İslam’ın kurtuluş ve hidayetine vesile olmasını Yüce Allah’tan diler, vatandaşlarımızın Kadir Gecesi ile Ramazan Bayramını şimdiden tebrik ediyorum.” sözleri ile konuşmasını noktaladı.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas Merkezi Yerleşkesinde Incelemlerde Bulundular
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas...
Afyonkarahisar'da Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu Imam Hatip Okulları Arası "genç Muhafızlar Hafızlık Bölge Yarışması" ödül Törenine Katıltı.
Afyonkarahisar'da Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu Imam Hatip...