Kayseri’de Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlandı

Kayseri’de Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlandı

kayseri’de ahilik haftası coşkuyla kutlandı

20 Eylül 2022 - 17:10

Kayseri’de Ahilik Haftası münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenlendi. Bünyan’ın tarihi yapılarından Sultanhanı Kervansarayı’nda gerçekleştirilen programlar da bir birinden güzel gösteriler ve sunumlar gerçekleştirildi.

Kayseri’de Ahilik Haftası münasebetiyle Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) tarafından yılın Ahisi seçilen 2 esnafa, 786 yıllık handa düzenlenen törenle kaftanları giydirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Programda konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Böyle güzel bir organizasyonu burada yaptıkları için hem başkanımız teşekkür ediyorum hem de haftayı kutluyorum. Yapılan çalışmalar hayırlı, uğurlu olsun, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kayseri Valisi Sayın Gökmen Çiçek de, “Ahilik kutlamaları Kırşehir'de, Türkiye'nin her yerinde 81 ilde kutlanıyor. Kırşehir'e çok yakışıyor. Ancak Kayseri'ye de çok yakışıyor. Çünkü Kayseri'de Ahi Evran Zaviyesini gördükten sonra Ahi Evran'ın burada her sokakta sözünün olduğunu gördükten sonra çok daha iyi anladım. Kayseri nevide Ahi Evran'ın memleketi. Dolayısıyla burası Ahilik kutlamalarına çok yakışıyor” dedi.

Protokol konuşmaları sonrası yılın Ahisi seçilen saatçi Selahattin Koca ile nakliyeci Mustafa Akşar'a protokol tarafından kaftanları giydirildi ve plaketleri takdim edildi.

Daha sonra Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri şed kuşatma gösterisi sergiledi. Şed kuşatma merasimi sonrası İl Müftüsü Yusuf Akkuş tarafından Ahilik duası yapılması ile program sona erdi.

Bünyan ilçesinde bulunan ve Selçuklu Sultanı 1. Alaeddin Keykubat zamanında yaptırılan 786 yıllık Sultanhanı Kervansarayı’nda gerçekleştirilen törene, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneğini Ziyaret Etti
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974...
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik "eğitim Semineri" Düzenlendi.
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik...