Kilis’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

Kilis'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

30 ağustos zafer bayramı kutlandı

30 Ağustos 2021 - 17:45

Kilis’te 30 Ağustos Zafer Bayramının 99. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Kutlamalar saat 09:00’da Kilis Asri Mezarlıktaki Şehitlikte düzenlenen törenle başladı. Törende Kur'anı Kerim tilavet edildi. Ardından İl Müftü Vekili Recep Çarpar tarafından şehitlerin ruhu için dua edildi. Daha sonra Kilis Valisi Recep Soytürk ve protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının ikinci adresi Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’ydı. Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan tören, İstiklal Marşının okunması ve Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları onuruna yapılan bir dakikalık saygı duruşu ardından Mehter gösterileri ile devam etti.

Törene Kilis Valisi Recep Soytürk,İl Müftü Vekili Recep Çarpar, Kilis milletvekili M. Hilmi Dülger, Garnizon ve 1’inci Hudut Alay Komutanı Piyade Kıdemli Albay Soner Oruçoğlu, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, Rektör M. Doğan Karacoşkun ile daire amir ve müdürleri katıldı. Törende sosyal mesafe kurallarına uyulduğu ve herkesin maskeli olduğu dikkatlerden kaçmadı.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sivas'ta 363 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Sivas'ta 363 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara...
Kocaeli'de Fatih Ilçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Ali Fındık Hayatını Kaybetti
Kocaeli'de Fatih Ilçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet...