Kırsehir’de Il Müftülüğümüz Hayır çarşısı Ramazan Ayı...

Kırsehir'de Il Müftülüğümüz Hayır çarşısı Ramazan Ayı Boyunca Yetim Giydirme Projeleriyle Gönüllerde Yer Ediniyor

il müftülüğümüz hayır çarşısı ramazan ayı boyunca yetim giydirme projeleriyle gönüllerde yer ediniyor

01 Mayıs 2021 - 17:40

Kırşehir İl Müftülüğü Hayır Çarşısı Ramazan Ayı Boyunca Yetim Giydirme Projeleriyle Gönüllerde Yer Ediniyor

 

Kırşehir İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve Türkiye Diyanet Vakfı Kırşehir Şubesi işbirliğiyle Ramazan Ayı boyunca yetim çocuklarımıza yönelik her güne bir yetim 30 güne 30 yetim projesiyle Hayır Çarşısı Projeleri devam ediyor.

İl Müftümüz Mehmet Yaman gönüllerde müstesna yer edinen on bir ayın sultanı Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dileyerek projelere dair duygularını şöyle ifade etti: “Yüce Dinimiz İslam paylaşmaya, yetimi, mağduru, mazlumu gözetmeye büyük önem verir.

Toplumda huzurun, sükûnetin hâkim olmasını amaçlar. Bunun için iyilik tohumlarının ekilmesini, Yardımlaşmayı, paylaşmayı ve gönüller yapmayı emreder. Kötü hasletler olan bencillik ve cimriliği yasaklar. Paylaşmanın önemine dikkat çeken İl Müftümüz Mehmet Yaman,  ayet ve hadislere atıfta bulunarak  Cenabı Hak “Öyleyse güç yetirebildiğiniz kadar Allah’tan korkup sakının. Dinleyin ve itaat edin. Kendi nefsinize hayır olmak üzere infakta bulunun. Kim nefsinin bencil tutkularından korunursa işte onlar kurtuluşa erenlerdir.” (Teğabun suresi 16)

 “Şeytan içinize yoksulluk korkusu düşürür ve çirkin şeyler yapmanızı emreder. Allah ise kendinden bir bağışlama ve lütuf sözü vermektedir. Allah her şeyi kuşatmakta ve her şeyi bilmektedir.” ( Bakara suresi 268) , Hadisi Şerifte ise Efendimiz(sav) “Müslümanların evleri arasında en hayırlı ev içinde kendisine iyi davranılan bir yetimin bulunduğu evdir,” buyurmuştur. ( İbni Mace, Edeb,6) ifadelerine yer verdi.

İl Müftümüz Mehmet Yaman sözlerine şöyle devam etti. “İnsanoğluna düşen dünya hayatının zevklerine dalıp sahip olduğu imkanları hoyratça kullanması değil, elindeki imkanları kardeşleriyle paylaşmasıdır. Ancak paylaşma bilincini kazanan insan Rabbinin rızasına nail olarak dünya ve ahiret saadetine erecektir. Bu amaçla İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Büromuzun Türkiye Diyanet Vakfı Kırşehir Şubesi iş birliği ile Kur’an Kursu Öğreticileri, Din görevlilerinin

Rehberliğinde 120 hane 685 kişinin gıda ihtiyaçlarını gidermenin ve 41 yetimi giydirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Projelerimizin gerçekleşmesinde il içi ve dışından katkısı olan, emeği geçen tüm hayırseverlerimize ve Din görevlilerimize teşekkür ederiz.” ifadelerinde bulundu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı