Kırsehir’de Il Müftülüğümüzce “cami, Din Görevlileri...

Kırsehir'de Il Müftülüğümüzce “cami, Din Görevlileri Haftası Ve Vefa” Konulu Konferans Düzenlendi...

il müftülüğümüzce “cami, din görevlileri haftası ve vefa” konulu konferans düzenlendi...

08 Ekim 2021 - 17:40

İl Müftülüğümüzce, “2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında 06/10/2021 Çarşamba günü saat:10.00’da İl Müftülüğümüz konferans salonunda “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu konferans düzenledi.

Düzenlenen programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanı Cemalettin Gezgiç konuşmacı olarak katıldı.

Pandemi kurallarına riayet edilerek düzenlenen programa İl Müftümüz Mehmet Yaman, Çiçekdağı İlçe Müftüsü Ünal Koca, İl Müftü yardımcıları, Şube müdürleri ve din görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösterisi yapıldı. Ardından İl Müftümüz Mehmet Yaman bir açılış konuşması yaptı. Müftümüz Mehmet Yaman şunları söyledi; “Tüm Din Görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyorum. Konferans’a katılan tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Konferansımıza bizleri kırmayıp davetimize icabet eden Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanı Cemalettin Gezgiç hocamıza çok teşekkür ediyorum.

Öteden beri mihrapları imamsız, minberleri hatipsiz, minareleri ezansız bırakmayan din görevlilerimiz, sadece ezan okumak ve namaz kıldırmakla yetinmeyip toplumda din ve sosyal hizmet gönüllüleri olarak çalışan, çevresindeki insanların derdiyle dertlenen, model alınan kimselerdir.

Her koşulda olduğu gibi salgın hastalık döneminde de milletimizin manevi ve sosyal hayatlarına rehberlik etmiş, salgınla mücadelenin ilk gününden itibaren hep sahada olarak milletimizin hizmetinde bulunmuştur.

Camilerinde asli görevlerini yapmanın yanı sıra; Vefa Sosyal Destek Grubunda, Filyasyon ekiplerinde özveri ve fedakarlıkla görev alarak milletimizin en derin hürmet ve muhabbetlerine mazhar oldunuz. Sizler, Kadın-erkek, genç-yaşlı, fakir-zengin ayrımı gözetmeksizin toplumun bütün kesimlerine din hizmeti ulaştırma gayret ve heyecanı taşıyan; muhabbet, kardeşlik, birlik ve dirlik aşılayan örnek şahsiyetlersiniz. Din görevlilerimiz insanları yargılamadan, hor görmeden, ötekileştirmeden sevgi, saygı, hak-hukuk, hoşgörü ve empati esaslarına dayanan bir din hizmeti anlayışıyla hareket etmektedir.”dedi.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Cemalettin Gezgiç, “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu konferansını sundu.

Yüce dinimiz İslamiyetin evrensel değerlerinin camilerden yayıldığını söyleyen Cami Hizmetleri Daire Başkanı Cemalettin Gezgiç sözlerine şöyle devam etti; “Müminlerin yüce yaratıcıyla, kendileriyle, içinde bulundukları çevre ve toplumla ilişkileri, caminin temsil ettiği yüce değerlerle yön bulmuştur. Sevgili Peygamberimiz tevhit ve iyilik mücadelesinin merkezine Mescid-i Nebi’yi koyan İslam’ın bütün değer ve ilkelerini buradan insanlığa ulaştırmıştır. İşte bu değerlerden biri de 2021 Yılı Camiler ve Din Görevliler Haftasının teması olarak belirlediğimiz “Vefa’dır.” dedi.

Gezgiç, konuşmasının sonunda programa katılan din görevlilerine şu tavsiyelerle bulundu: “Sizler çok önemli bir görevi ifa ediyorsunuz ki, bu hizmet sayesinde dünyanız ve ahiretiniz inşallah mamur olacaktır. Şunu iyi bilmeliyiz ki yüce dinimiz İslam’a ve necip milletimize hizmet etme görevinin üstünde daha ulvi bir görev yoktur. Bu görev bizi canlı ve dinamik tutmalı ve hayatımıza anlam katmalıdır.

Bu görev heyecansız olmaz. Mihrap, minber ve kürsü hizmetleri acziyet göstermeyi, ihmal etmeyi ve ötelemeyi kabul etmez. Sürekli kendimizi yenilemeyi, fedakarlığı ve çalışmayı gerektirir. Bu yüzden öncelikle görev yerlerimizdeki muhataplarımızın özelliklerini iyi tanımak durumundayız. Zira muhatap tanınmadan üretilen hizmetler, hiçbir zaman verimli, etkili ve yeterli olmayacaktır.

Konferans sonunda İl Müftümüz Mehmet Yaman tarafından Cami Hizmetleri Daire Başkanı Cemalettin Gezgiç’e hediye takdiminde bulunuldu.

Ardından “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarında dereceye giren din görevlilerine hediyeleri verildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an Tilavetleri, Bolu Ilimizdeki Hocalarımız Tarafından Okunacak
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an...
Tekirdağ'da Diyanet Izci Kulübümüz ‘‘dedeciğim Ben Geldim’’ Sloganı Ile çanakkale'de
Tekirdağ'da Diyanet Izci Kulübümüz ‘‘dedeciğim Ben...