Kırsehir’de Ilimizden Umre Yolcuları Uğurlandı

Kırsehir'de Ilimizden Umre Yolcuları Uğurlandı

ilimizden umre yolcuları uğurlandı

23 Ocak 2024 - 17:40


İlimizden Yarıyıl ve Servisli 15 günlük 27. tur umrecileri kutsal topraklara uğurlandı. Sömestr tatili vesilesiyle İlimizden Diyanet İşleri Başkanlığımız 2023-2024 Umre organizesinde, öğrenci, veli ve vatandaşlarımızdan oluşan toplamda 21 kişi ile servisli 15 günlük 27. turunda 25 kişi toplam 46 kişi Ahmet Yesevi Camii’nden gözyaşları ile uğurlandı.
Yarıyıl tatili umre grubu için 19.01.2024 Cuma günü akşam 21.30’da program yapıldı. Kalabalık ve ilginin yoğun olduğu, duygulu anların yaşandığı uğurlama programı Ahmet Yesevi Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti, İlahi, kaside, salavât-ı şerife ve telbiyelerle başladı. Programda konuşma yapan Hac ve Umre Şube Müdürü Mustafa Yayla, “21 kişilik kafileyi bugün Müftülük olarak Umreye yolcu ediyoruz. Orada bizlere, memleketimizin birliği, beraberliği ve bölünmez bütünlüğü için dua edecekler. Hz. Muhammed’in diyarı mübarek topraklarda huzur bulacaklar. Onları sevinç ve gözyaşları ile uğurlarken, dönüşlerini de sabırla bekleyeceğiz, herkesin kutsal topraklara gitmesini de temenni ediyoruz.” dedi.
Öte yandan Servisli 15 gün 27. tur ile kutsal topraklara gidecek 25 umrecimiz için de 21.01.2024 Pazar günü Ahmet Yesevi Camii’nde yatsı namazı sonrası bir program düzenlendi. Yapılan programın ve duanın ardından umreciler Ankara Esenboğa Havalimanına uğurlandı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri