Mersin’de Hafızlık Eğitimlerini Tamamlayan 184 Kız öğrenci...

Mersin’de Hafızlık Eğitimlerini Tamamlayan 184 Kız öğrenci Için Hafızlık Merasimi Düzenlendi

mersin’de hafızlık eğitimlerini tamamlayan 184 kız öğrenci için hafızlık merasimi düzenlendi

10 Mart 2022 - 20:08

Kur’an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 184 kız öğrenci için Mersin İl Müftülüğü organizesinde Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde “Hafızlık Merasimi” düzenlendi.

Hafızlık merasimine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun eşleri Zeliha Su hanımefendi, İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi’nin eşi Fatma Kondi hanımefendi, İl Müftü yardımcısı Hasan Küçük, ilçe müftüleri, kurum amirlerinin eşleri, öğrenci aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda katılımcılara hitap eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, "Böylesine anlamlı bir günde böylesine kıymetli bir misafir topluluğuyla beni buluşturduğu için Mersin Müftülüğüne teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgili misafirler, hayat bir yolculuktur ve insan aslında bir yolcudur. Dünyaya geldiği andan itibaren hayat yolculuğu devam eder ve bu yolculuk ölümle sona ermez, ahirette sonsuza uzanır. İnsan bu yolculuğu esnasında hayatı boyunca pek çok zorlukla karşılaşır. Pek çok imtihandan geçer. Çünkü zaten Allah’u Teâla insanı imtihan için yaratmıştır. Dünya hayatını Allah’ın istediği gibi yaşayan, Allah’ın sınırlarını koruyan, harama, helale dikkat ederek iyilikle geçiren mümin insanlar yolculuklarının sonunda cennete ulaşırlar. Ama dünya hayatını Allah’ın sınırlarına riayet etmeden helali, haramı önemsemeden kötülükle ve günahla geçirenler Allah muhafaza yolculuklarının sonunda cehenneme ulaşırlar. O zaman bu yolculukta çok dikkatli olmak lazımdır. Kur’an bize Rabbimizin bizi niçin yarattığını anlatır. Kur’an okumak ve Kur’an dinlemek peygamberimizin sünnetidir. Dolayısıyla Kur’an okumayı bilmeyenlerin hiç vakit kaybetmeden Kur’an okumayı öğrenmesi lazımdır. Çocuklarımıza küçücük yaştan itibaren Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğretmek zorundayız. Kur’an okuyan insanın içine bir ferahlık gelir. Yüreği rahatlar, üstüne sükûnet ve bereket iner. Kur’an okunan evde Kur’an’ın bereketi olur.  Kur’an bizim için en büyük enerji kaynağıdır. Kur’an-ı okuyan, ezberleyen, anlayan ve inşallah hayatları boyunca yaşayacak olan hafızlarımız bizim için çok kıymetliler. Onlar bizim gözümüzün nuru gönlümüzün süruru, bu toprakların bereketi, onlar Kur’an’ı gelecek nesillere taşıyan en kıymetli elçilerimiz. Hafızlığını tamamlayan yavrularımızın annelerini tebrik etmek istiyorum. Bizim için hafızlarımızı topluma kazandıran hoca hanımlarımızın çok büyük değeri var Allah onlardan razı olsun. Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan bütün Kur’an Kursu hocalarımızı buradan sevgiyle, muhabbetle ve teşekkürle anıyorum. Gerçekten onlara minnettarız, Allah onlardan razı olsun  " dedi.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi ise " Bu anlamlı ve manevi içeriği dolu olan programımıza teşriflerinizden dolayı hepinize şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Bu gün 8 Mart Dünya kadınlar Günü. Çok anlamlı bir günde çok önemli bir program icra ediyoruz. Yüce kitabımız Kur’an- Kerimi ezberleyen 184 öğrencimizin Hafızlık Merasimine hoş geldiniz. Öncelikle şunu ifade ediyorum ki hafızlık müessesesi sadece Kur’an’a mahsus bir müessesedir. Kur’an’ın korunmasında, günümüze ve kıyamete kadar ulaşmasında en önemli müessese hafızlık müessesesidir. Ne Tevrat’ta ne İncil’de yani ne Yahudilikte ne de Hristiyanlıkta bir hafızlık müessesesi yoktur. Kur’an’ı ilk ezberleyen Allah resulü (s.a.s) sonra sahabe-i kiram, tabiin ve kıyamete kadar Kur’an’ın bu müessesesini devam ettirecek olan hafızlarımızdır. Onun içindir ki Allah’u Teâlâ Kur’an-ı Keriminde, peygamber efendimiz (s.a.s)’de hadis-i şeriflerinde Kur’an okumayı, onunla amel etmeyi, ona tabi olmayı müminin şiarı olarak olmazsa olmazı olarak kabul etmiştir. Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretenlerinizdir. Kur’an-ı Kerim kendisini ezberleye, kendisini okuyan, kendisiyle amel edenlere kıyamet gününde şefaat edecektir. Kur’an’ı ezberleyen hafızlarımıza, O’nun manasıyla da, ahkâmıyla da amel ettikleri ölçüde kıyamet gününde Allah’u Teâlâ nurdan öyle bir taç giydirecektir ki güneşten daha parlak olacaktır ve hafızlarımıza anne babasına, yakınlarına şefaat etme yetkisi verilecektir.  8 Mart Dünya Kadınlar Gününde geleceğimizi şekillendiren, dünyanın bacasız fabrikaları ve yeryüzünün en değerli varlığı olan insanoğlunu eğitip topluma, millete, insanlığa faydalı kılan annelerimizin, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyorum. Bu gün bu muhteşem programımıza küçük büyük, genç yaşlı herkes gelerek bu salonu doldurdunuz, teşrif edip geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Özellikle programlarından dolayı yoğun olmasına rağmen davetimizi kırmayıp şehrimizi ve bizi şereflendirdikleri için Diyanet İşleri başkanlığı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı hocamıza şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bu salonu bizlere tahsis eden Yenişehir Belediye Başkanımıza, çok değerli protokolümüze, çok değerli hanımefendilere ve özellikle modern dünyanın her türlü aldatmasına kanmayıp yavrularını Allah’ın kelamı olan Kur’an-ı Kerim’i ezberlemek için Kur’an kurslarımıza gönderen, onları hafız yapan, canlı Kur’an yapan ve bu uğurda da çok çile çeken hafızlarımızın anne ve babalarına teşekkür ediyorum. Dini hizmetleri deruhte eden ilçe müftülerine, din gönüllülerine ve hayır sahiplerimize de hasseten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Hafızlık Merasimi", yapılan duanın ardından hafızlara belgeleriyle birlikte çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı ’ Etkinlikleri Kapsamında Ilkadım Büyük Camii'de şehitlerimiz Için Kur'an-ı Kerim Tilaveti Ve Mevlid-i şerif Programı Düzenlendi.
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı...