Mersin’de Il Müftüsü Yığman Tdv’ye Kurban Bağışında...

Mersin'de Il Müftüsü Yığman Tdv’ye Kurban Bağışında Bulundu

il müftüsü yığman tdv’ye kurban bağışında bulundu

27 Haziran 2022 - 18:20

İl Müftüsü Aydın Yığman, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliğinde “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş”’ sloganıyla başlatılan 2022 Yılı Kurban Kesim Programı kapsamında TDV Mersin Şubesine vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.

İl Müftüsü Yığman yaptığı açıklamada: “Bu yıl da “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla başlattığımız 2022 Yılı Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde ve yurtdışında yaşayan mazlum, mağdur, muhtaç ve sığınmacı kardeşimize halkımızın yardım elini ulaştırmayı hedefliyoruz. Kurban paylaşmak ve yakınlaşmaktır. Kurban; Ümidi paylaşmaktır, yetimin başını okşamaktır, gönül sofrası kurmaktır. Kurban, yeryüzündeki bütün kardeşlerimizi birbirine yakınlaştırmaktır” dedi.

TDV’nin kurban vekâletlerini, emanet bilinciyle ve büyük bir hassasiyetle yürüttüğünü vurgulayan İl Müftüsü Yığman, “Vakfımız; milletimizin kurban vekâletlerini tam bir titizlik ve şeffaflıkla, “dinimizin esaslarına uygun olarak, güven ve emanete riayet” şiarıyla yerine getirmektedir. Kurbanlar, vekâlet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımızla, vakfımızın görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesilmektedir”

İl Müftüsü Yığman, Türkiye Diyanet Vakfının yürütmüş olduğu çalışmalara ve vekaletle kurban organizasyonuna destek vermek isteyenlerin bagis.tdv.org adresinden online olarak bağış yapabileceklerini ifade ederek: “2022 yılı vekâletle kurban kesim bedeli yurt içinde 2.250, yurt dışında ise 1.800 TL olarak belirlendi. İl ve ilçe müftülükleri, Türkiye Diyanet Vakfı Şubeleri, cami görevlileri, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da hayırseverlerin Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabileceklerini söyledi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneğini Ziyaret Etti
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974...
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik "eğitim Semineri" Düzenlendi.
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik...