Muş’ta Deprem Tatbikatı Gerçeği Aratmadı.

Muş'ta Deprem Tatbikatı Gerçeği Aratmadı.

deprem tatbikatı gerçeği aratmadı.

03 Kasım 2022 - 18:30

Deprem tatbikatı gerçeği aratmadı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla Diyanet İşleri Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatında eş zamanlı “Deprem anı, çök-kapan-tutun ve tahliye tatbikatı” gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Türkiye geneli ile eş zamanlı olarak İlimiz ve İlçelerinde bulunan Müftülük hizmet binaları ile Kur’an Kurslarında gerçekleştirilen tatbikat gerçeği aratmadı.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan İl Müftü Vekili Sibel Gül Ülker; “Tedbir bizden takdir Allah’tan” dedi.

Ülker ; “Türkiye’de 81 il ve ilçelerinde bir ilk olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla eş zamanlı deprem anı, çök-kapan-tutun ve tahliye tatbikatını gerçekleştirdik. İlimiz ve ilçelerinde 6 bine yakın personel ve öğrencinin katıldığı tatbikat çok faydalı oldu. Öğrencilerimiz bilinçlendi. İnanıyorum ki olası bir deprem anında öğrencilerimiz rahatlıkla süreci en düşük zararla aşabilecek konuma geldi. Tedbir bizden takdir Allah’tandır. Bu vesileyle her zaman tedbirimizi almak zorundayız. Bu tatbikatta bizimle olan ve doğal afetlere karşı yapılması gerekenler hakkında bizleri ve öğrencilerimizi eğitmede her türlü desteği sunan Afad İl Müdürlüğü yetkili ve personellerine teşekkür ediyorum. Yüce Allah memleketimizi her türlü afet ve belalardan muhafaza eylesin.” ifadelerinde bulundu.

Afad Muş İl Müdürü Taha Yasin Çekiç ise yaptığı konuşmada; “Bu gün Muş’ta İl Müftülüğü ile İl Afad Müdürlüğü işbirliğinde Türkiye geneli ile eş zamanlı olarak Muş İl Müftülüğünde başarılı bir deprem anı, çök-kapan-tutun ve tahliye tatbikatı gerçekleştirdik. Bir dakikadan kısa sürede binanın boşaltıldığı başarılı ve farkındalık oluşturan bir tatbikat oldu. Katılımlarından dolayı Müftülük çalışanları ile Kurslarda bulunan öğretici ve öğrencilere teşekkür ediyorum. Millet ve memleketimize afetsiz günler dilerim.” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...