Muş’ta Din Hizmetleri Uzmanı Lütfü çobanoğlu, Danişment Gazi...

Muş'ta Din Hizmetleri Uzmanı Lütfü çobanoğlu, Danişment Gazi Erkek öğrenci Yudunda Regaib Kandili Programı Düzenledi.

din hizmetleri uzmanı lütfü çobanoğlu, danişment gazi erkek öğrenci yudunda regaib kandili programı düzenledi.

04 Şubat 2022 - 18:30

 

Din Hizmetleri Uzmanı Lütfü ÇOBANOĞLU,  Danişment Gazi erkek öğrenci yudunda Regaib Kandili programı düzenledi.

Kandil programına çok sayıda öğrenci katıldı.

Rrogram Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Din Hizmetleri Uzmanı Lütfü ÇOBANOĞLU gecenin önemi ile ilgili öğrencilere yapmış olduğu konuşmasında;

Allah-u Teàlâ Hazretleri, hulûlü ile müşerref olduğumuz şu mübarek geceyi cümlemiz hakkında sebeb-i fevz ü felâh eylesin...

Muhterem kardeşlerim! Receb gibi müstesnâ manevî kıymeti olan bir aya girmiş ve bu ayın ilk cuma gecesine ermiş bulunuyoruz. Allah'a hamd ü senâlar olsun ki, bizi bu mübarek gecelere vâsıl ve nâil eyledi.

Araplar, İslâm gelmezden önce cahillikleri ile, huşûnetleri ile birbirleriyle kılıç çekip, ok atıp, mızrak saplayıp, cenk edip dururken, Receb ayı geldiği zaman kavgayı, gürültüyü, çatışmayı, ceng ü cidâli terk ederlerdi, birbirlerini görmezlikten gelirlerdi. Aylarca at üzerinde, deve üzerinde kovaladığı düşmanını, bu ayda bir köşeye kıstırsa, Receb ayı geldi diye görmezlikten gelirdi.

Onun için, bu ayın bir ismini kitaplar yazıyor ki: Receb el-esam, sağır Receb; yâni görmüyor, duymuyor, anlamazlıktan geliyor, düşmanını görmezlikten geliyor. Receb ayına hürmetinden dolayı düşmanına kılıç kaldırmıyor, bıçak saplamıyor, ok saplamıyor.

Onlar İslâm'ı görmemiş, bedevî insanlar idi, cahil ve gafil kimseler idi. Biz elhamdü lillah İslâm'ın nuru ile müşerref olmuş mü'minleriz. Allah'a hamd ü senâlar olsun ki, bizi müslüman annelerden, babalardan dünyaya getirdi; müslüman olarak yaşatıyor. İmanın hakîkatine vâsıl eylesin... İslâm'ın hakikatine ermeyi nasib eylesin... Has, hàlis, hakîkî müslüman olmayı nasib eylesin... Bu iman-ı kâmil ile âhirete göçmeyi nasib eylesin dedi.

Program yatsı namazının kılınmasının ardından yapılan dua ile sona erdi.

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Bilecik'te "hayır çarşısı" Kuruldu
Bilecik'de Bilecik'te "hayır çarşısı" Kuruldu
Kirklareli'de 2024 Yılı Vekaletle Kurban Ve Yaz Kur’an Kursları Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi
Kirklareli'de 2024 Yılı Vekaletle Kurban Ve Yaz Kur’an Kursları...