Muş’ta Imamoğlu’nun Kandil Mesajı

Muş'ta Imamoğlu'nun Kandil Mesajı

imamoğlu'nun kandil mesajı

27 Mart 2021 - 18:30

                                                                             BERAT KANDİLİ

Bu gece, af, arınma, mağfiret ve kurtuluş vesilesi olan Berat Gecesi’dir. Bizleri bu mübarek gün ve gecelere ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamd ü senalar olsun.

Berat Gecesi, rahmet, mağfiret ve Cehennem’den kurtuluş mevsimi olan Ramazan-ı Şerif’e bir adım daha yaklaştığımızın habercisidir. Günah, borç ve cezalardan kurtulmak gibi anlamlara gelen berat, günahlardan arınmayı ve Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmayı ifade etmektedir. Bu gecede Yüce Allah’ın af ve mağfiretinin çok olacağı müjdelendiğinden bu geceye “Berat Gecesi” denmiştir.

Berat Gecesi, bizlere Rabbimizin affediciliğine sığınmayı, kendimize, ailemize, kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir. Zira Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yaratan’ın affına erebilmek için, yaratılanı affetme günüdür. Berat, arzularımızın, hevâ ve heveslerimizin, bencilliklerimizin etkisinden, nefsimizin esaretinden kurtulma gecesidir. Nefis ve şeytanın hile ve tuzaklarına karşı teyakkuzda olma bilincini diri tutma vaktidir. Bütün bunlara riayet ettiğimizde Berat Gecesi, Yüce Rabbimiz katında beratımıza ulaşacağımız kutlu bir gece olacaktır.

 

Ömür, bizim en kıymetli sermayemizdir. Her saatimiz hazine, her dakikamız servet değerindedir. Berat gecesi de hayat yolculuğumuzun en bereketli duraklarından biridir. Berat, bizlere varlığımızı yeniden gözden geçirme, muhasebe ve tefekkür imkânı kazandıran bir fırsat gecesidir. Berat,  mağfirettir, ilahî rahmetin tecelli ettiği gündür. Berat, nedamet ve umut zamanıdır. Berat gecesi ellerin duaya, gönüllerin semaya açıldığı gecedir. Rabbimize yönelip mağfiret iklimine girmenin adıdır Berat.

Her yıl gelen Berat Gecesi, bizlere, her türlü kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten uzak kalmayı öğretir. Berat gecesi bize sadece Allah’ın affına mazhar olmayı değil, affedici olmayı da hatırlatır. Zira Allah’tan af bekleyen affedici olur. Kendisine, ailesine, din kardeşlerine, çevresine ve tüm kâinata karşı affedici ve hoşgörülü olur. Allah’ın hoşnutluğunu isteyen, hiç kimseyi hor ve hakir görmez. Allah’ın sevgisine ulaşmak isteyen, daima yüreğinde sevgi ve merhamet taşır.

Çağın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmali ile daralan kalplere, bu gecenin şifa olması dileğiyle değerli Muş halkımızın, aziz milletimizin ve bütün Alem-i İslam’ın Berat Kandilini tebrik ediyor, insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin affına vesile olmasını, bizleri sıhhat ve afiyet içinde Ramazan ayına kavuşturmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

Lütfü İMAMOĞLU

Muş İl Müftüsü


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneğini Ziyaret Etti
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974...
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.