Siirt’te Peygamberimiz, Iman Ve Istikamet” Konulu Konferansa Ilgi

Siirt'te Peygamberimiz, Iman Ve Istikamet” Konulu Konferansa Ilgi

peygamberimiz, iman ve istikamet” konulu konferansa ilgi

04 Ekim 2023 - 19:10

Siirt’te Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu konferans düzenlendi

Siirt İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" konulu konferans düzenlendi.

Siirt İl Müftülüğünce düzenlenen "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" konulu konferansa  Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Cemalettin Erdemci konuşmacı olarak katıldı.

Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi konferans salonunda düzenlenen konferansa , Siirt Vali Yardımcısı Abdülhamit Mutlu, Siirt Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, il Müftüsü Şakir Pinal, Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, kurum müdürleri, il müftü yardımcıları, ilçe Müftüleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı 

Ensar Camii İmam hatibi Hafız Ramazan Toprak’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Sinevizyon ile başlayan programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Şakir Pinal haftanın önemine değinerek katılımcılara teşekkür etti.

Sonrasında konferansını vermek üzere kürsüye gelen Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Cemalettin Erdemci , “Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" konulu sunumuyla önemli mesajlar verdi.

Kur’an-ı Kerim, Hz. Peygamber ve istikamet konularından örnekler sunan  Erdemci, iman ve istikamet sahibi olma konusundaki prensiplerin, hassasiyetlerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Erdemci, “Kur’an ve Hz. Peygamberin örnekliğine sahip çıkmak adına bugün dünden çok daha fazla Efendimiz (sas)'in örnekliğine ihtiyacımız var." dedi.

CAMİ YAPTIRANLARA TAKDİR BELGESİ

Temelden itibaren açılışına kadar tüm masraflarını karşılayarak cami yaptıranlara bu gayret ve hizmetlerinden dolayı Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından takdir belgesi verildi. 

Bu kapsamda daha önceden yapımı tamamlanarak ibadete açılan;  Hacı Süleyman Öztatlı ve Yeşilselvi Camileri hayırsever vatandaşlarımız; Hacı Fethullah Öztatlı,  Eyüp Yeşilselvi (Merhum) ve Mahmut Çabuk’a düzenlenen törenle, üzerinde Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. ALİ ERBAŞ ‘ın imzası bulunan takdir belgeleri,   Siirt Vali Yardımcısı Abdülhamit Mutlu  tarafından takdim edildi.

Takdim sırasında Vali Yardımcısı Abdülhamit Mutlu, Siirt Valimiz Kemal Kızılkaya’nın aynı saate denk gelen başka bir toplantısı nedeniyle katılamadığını, konferansa  katılanlara, cami yapan ve diğer herkese selam ve teşekkürlerini ilettiğini ifade etti. Vali yardımcısı Mutlu, hayırsever sahiplerine teşekkür ederek yaptıkları bu hizmetten dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Hatimle Teravih Namazı Kıldıran Din Görevlilerine Teşekkür

Siirt İl Müftülüğü, 2023 yılı Ramazan ayında hatimle teravih namazı kıldıran din görevlilerine teşekkür belgesi verildi.

Siirt’te 2023 yılı Ramazan ayında Merkez Hacı Hamza Aras  Camii'nde hatimle teravih namazı kılındı.

Teravih namazını hatimle kıldıran din görevlileri, Siirt Vali Yardımcısı Abdülhamit Mutlu ve İl Müftüsü Şakir Pinal tarafından Din Görevlileri Eyüp Kılıçaslan, Hüseyin Bulum ve Ercan Genceli’ye 
“Teşekkür Belgesi"  takdim edildi.

Program sonunda kura usulü ile katılanlara hediye çeki verildi.

Siirt il Müftülüğümüz tarafından programa katılanlara 
Kura usulü ile 15 kişiye bin liralık hediye çeki, 20 katılımcıya da kitap seti hediye edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri