Siirt’te Müftü Pinal’a Cübbe Ve Sarığını Bursa Müftüsü...

Siirt'te Müftü Pinal’a Cübbe Ve Sarığını Bursa Müftüsü Karabayır Giydirdi

müftü pinal’a cübbe ve sarığını bursa müftüsü karabayır giydirdi

07 Ağustos 2023 - 19:10

Siirt İl Müftülüğü görevine getirilen Şakir Pinal cübbe giyme töreninde dualarla görevine başladı. Pinal’ın cübbe ve sarığını Bursa il Müftüsü Yavuz Selim Karabayır giydirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki atama kararlarıyla Siirt İl Müftülüğüne getirilen Nilufer ilçe Müftüsü Şakir Pinal’a Siirt İl Müftülüğünde  cübbe giyme töreni yapıldı. Törene Bursa il Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Bursa il Müftü Yardımcısı Faruk Güneş, Yıldırım İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, Gemlik İlçe Müftüsü Mustafa Akdağ, İl Müftü yardımcıları Muhammed Özdemir, İbrahim Ensari  İlçe müftülerinin bulunduğu törende Yeni Siirt Müftüsü Pinal’a cübbesini giydirdi, duasını  Bursa il Müftüsü Yavuz Selim Karabayır yaptı.

Karabayır, ‘’Şakir Pinal hocamızın çalışmalarını her zaman takdirle karşılıyorduk. Bu görevi hakkıyla yerine getireceğinden hiç şüphemiz yok. Kendisine başarılar diliyorum” dedi.

Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal , “Böylesine sorumluluğu ağır ancak şerefi bir o kadar yüce olan bu vazifeye şahsımı layık gören büyüklerime en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Yüce Rabbimiz bu kutlu vazifede bizleri bir an olsun istikametten ayırmasın. Siirtli hemşehrilerimize faydalı olacak hizmetlere muvaffak kılsın” diye konuştu.

 

Din Görevlileri ile Buluşma toplantısı yapıldı

Bursa il Müftüsü ve il Müftü yardımcıları, Cübbe giydirme töreninin ardından, Siirt Üniversitesi Konferans salonunda din görevlileri ile Hasbihal toplantısına katıldı.

Siirt Üniversitesi Konfreans salonunda düzenlenen tanışma ve hasbihal toplantına Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve din görevlileri katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bursa il Müftüsü Karabayır, bu coğrafyada yetişen alim ve hocalarımızın gününüze kadar dini mübine hizmet ederek, çok sayıda din görevlisininin yetişmesine vesile olduğunu,  bu görevin kesintiye uğramadan devam etmesi gerektiğini söyledi.

Siirt il Müftüsü Şakir Pinal ise, din görevlilerine yönelik yaptığı selamlama konuşmasında; İlim ve irfan merkezinde hizmet etmekten memnuniyet duyduğunu, bu görevi en iyi şekilde din görevlileri ile birlikte yapmak için çaba göstereceklerini kaydetti. Pinal, konuşmasında;Bursa ilinden buraya kadar cübbe giydirme ve duasını yapan Bursa il Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ve ekibine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri