Sivas’ta Başkanlık Vaizi Acar, Din Görevlilerine Kurban Semineri...

Sivas'ta Başkanlık Vaizi Acar, Din Görevlilerine Kurban Semineri Verdi

başkanlık vaizi acar, din görevlilerine kurban semineri verdi

04 Haziran 2022 - 00:10

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde yurt içinde ve yurt dışında sürdürülen, “2022 Yılı Kurban Organizasyonu” kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizi Mustafa Acar, din görevlilerine ‘Vekalet Yoluyla Kurban’ semineri verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen programa ilçe müftüleri, şube müdürleri, vaizler ve din görevlileri ile TDV şube temsilcileri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Remzi Pehlivan yaptı.

Türkiye Diyanet Vakfının yarım asra yakın süredir gerçekleştirdiği faaliyetlerle Türk milletinin iyilik temsilcisi olduğunu hatırlatan İl Müftüsü Pehlivan, “Vakfımız, Türkiye başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki mazluma umut oluyor. Kurban hisselerini keserek mesafe tanımaksızın ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor. Allah’ın izniyle, siz değerli din görevlilerimizin destek ve çalışmalarıyla kurban organizasyonumuzu ilimizde en iyi şekilde yerine getireceğiz” dedi.

TDV’nin bu yıl ki ılı için vekâlet yoluyla kurban kesim bedellini de açıklayan Müftü Pehlivan, yurt içi kurban bedeli 2 bin 250 TL ve Yurt dışı kurban bedeli ise 1800 tl olduğunu ifade etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Başkanlık Vaizi Mustafa Acar “ Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” başlığı altında katılımcılara seminer verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde her yıl vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlendiğini belirten Vaiz Acar, “Türkiye Diyanet Vakfının amacı ülkemizde ve yedi kıtada insanlığın hizmetinde bir vakıf olmaktır.” dedi.

Konuşmasına TDV’nin kurban hizmetleri hakkında bilgilendirme yaparak devam eden Acar, “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla düzenlenen 2021 yılı vekâletle kurban kesim organizasyonunda TDV’ye emanet edilen 589 bin 136 hisse kurbanı, yurt içinde 81 il ve ilçe olmak üzere, yurt dışında 145 ülkede milletimizin adını ve bayrağını temsil ediyoruz. Bu ülkelerde kesilen kurbanlar ile hayırseverlerimizin emanetleri ihtiyaçlı kardeşlerimize ulaştırıldığını ifa etti.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.