Sivas’ta Müftü Altunkaya’nın Ramazan Ayı Mesajı

Sivas'ta Müftü Altunkaya'nın Ramazan Ayı Mesajı

müftü altunkaya'nın ramazan ayı mesajı

12 Mart 2024 - 00:10

Sivas İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya,  Ramazan ayı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
İl Müftüsü Altunkaya mesajında; "Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş ayı olan, bereket ve mağfiret mevsimi Ramazan ayına kavuşmanın sevinci ve heyecanını yaşamaktayız. Bu gece ilk teravih ve ilk sahurla Ramazan ayını idrak etmiş olacağız. Bizleri yeniden bu kutlu zaman dilimine ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun.
Kur’an-ı Kerim’de adı geçen ve değerine vurgu yapılan yegâne ay Ramazan ayıdır. Orucun farz kılındığını bildiren ayetlerin hemen ardından Ramazanın insanlara doğru yolu gösteren ve hakkı batıldan ayıran Kur’an’ın indirildiği ay olduğu belirtilir. Ramazan ayı, “İnsanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği aydır.” (Bakara, 2/185).
Özlem ve hasretle karşıladığımız bu kutlu zaman dilimine maalesef hüzünle girmekteyiz. Yaklaşık beş aydır soykırıma ve zulme maruz kalan Filistinli kardeşlerimizin yaşadıkları gönül dünyamızı tarifsiz acılara gark etmektedir. Rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı olan Ramazanın; Gazze’nin, Kudüs’ün, Doğu Türkistan’ın ve bütün mazlum coğrafyaların kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığımız, her yıl Ramazan ayında toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı artırmak amacıyla önemli bir temayı kamuoyunun gündemine taşımakta ve belirlenen tema, etraflı bir şekilde ele alınmaktadır. Bu bağlamda 2024 yılı Ramazan teması “Ramazan ve Ahiret Bilinci” olarak belirlenmiştir.

Dünya hayatı, ahiret için bir yolculuk serüveni, ahiret ise dünyanın intizamı için vazgeçilmez bir zorunluluktur. İnsan, ahiretini dünyadaki imanı, kulluğu ve ahlakla tezyin edilen değerli davranışlarıyla, dünyasını da ahirete olan muhkem inanışıyla anlamlandırıp imar eder. Bu bağlamda Ahiret bilinci insana, dünya ve ahiret hayatını bir bütün olarak değerlendirip dengeyi sağlama, ahiretin tarlası olan dünya hayatını istikamet üzere idame ettirme, hesap ve muhasebe bilincini diri tutarak ahlaki olgunluğa erme gibi güzellikler kazandırır.

Ahiret bilinci, insana bütün davranışlarını ulvi bir gaye için yaptığını aşılayan, onun hayatını anlamlandıran, “Siz ne hayır yaparsanız Allah onu bilir. Ahiret için azık hazırlayın. Kuşkusuz, azığın en hayırlısı takvadır.” (Bakara, 2/197) ilahi mesajıyla bu dünyanın sonrasında bizleri bekleyen bir hayatın olduğunu sağlayan bir şuurdur.

Bu düşüncülerle 2024 yılı Ramazan ayında kazanacağımız ahiret bilinci mesajının gönül dünyamızdan başlayarak evlerimize, toplumumuza yayılmasını diliyorum. Ahiret bilinci insana Allah için çalışıp, çabalamanın ne kadar değerli bir hazine olduğunu gösterecektir. Mü’min bu hayatın fani olduğunun idrakinde yaşadığı müddetçe, tek kazancın Allah rızası için çalışmak olduğu bilincine varacaktır.

Bu duygularla mübarek Ramazan ayının rahmet ve merhamet ikliminden hakkıyla istifade etmemizi Yüce Rabbimiz bizlere nasip etsin. Başta Filistin ve Doğu Türkistan olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların, işkencelerin ve tacizlerin son bulması için Mevla’ya bol bol dua edelim.

Bu vesileyle milletimizin, tüm İslam aleminin ve Sultan Şehir Sivas halkımızın Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyor, Ramazanın rahmet, bereket ve huzur ikliminden bütün insanlık olarak nasiplenebilmeyi Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri