Sivas’ta “talip Olunmadan Talebe Olunmaz”

Sivas'ta “talip Olunmadan Talebe Olunmaz”

“talip olunmadan talebe olunmaz”

22 Kasım 2019 - 00:12

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Müslüman ülke ve toplulukların öğrencilerine Türkiye’de eğitim imkânı sağlanması amacıyla başlatılan Uluslararası İmam Hatip Lisesi programları kapsamında Kayseri Şehit Ömer Halis Demir Uluslararası İmam Hatip Lisesi öğrencileri Sivas’ı ziyaret etti.

Sivas Şehit Murat Ertekin Uluslararası İmam-Hatip Lisesi’nin ev sahipliğinde 16 farklı ülkeden gelen yabancı öğrenciler İki gün süreyle Sivas’ı ve tarihi yerleri gezdi. Tarihi eserler karşısında hayranlıklarını gizleyemeyen öğreniciler Sivas hakkında bilgi aldı.

Öğrenciler gezi programının son günü İl Müftüsü Yusuf AKKUŞ ile Kadı Burhaneddin Kur’an Kursu ve Eğitim Merkezinde bir araya geldi.  TDV Uluslararası Öğrenci Programları ile gönül coğrafyamızdan binlerce öğrencinin ülkemizde eğitim gördüğünü hatırlatan Müftü Yusuf Akkuş, öğrencilerle bir süre sohbet etti.  Konuşmasının başında talebe olunması için ilk önce “Talip” olmak gerektiğine dikkat çeken Müftü Akkuş sözlerini şöyle sürdürdü.

“Talebe demek talip olan demektir. Sizlerde ilk önce bu işe talip olmalısınız. Binlerce kilometre uzaklıklardan cennet vatanımıza gelerek buralara de eğitim görüyorsunuz bu fırsatı çok iyi değerlendirmelisiniz. Buradan ülkelerinize döndüğünüzde her alanda donanımlı bir kişi olarak dönmelisiniz. Yaşadığınız şehrin, köyün veya mahallenin çehresini değiştirmelisiniz. Bunun için ilk önce ahlakı, bilgiyi aklınıza ve gönlünüze yerleştirmeli buradan hareketle insanlara faydalı olmalısınız. Şunu unutmayın; Allah, kim çalışırsa ona ikram eder. Eğer bugün siz çalışır gayret gösterirseniz Allah size ikramda bulunur. Hayalleriniz ve hedefleriniz büyük olmalı ben ümmet için ne yapabilirim? Sorusu hep akılınızda olsun. Üç veya beş yıl sonra ülkelerinize döndüğünüzde Allah’ın size burada nasip ettiği ilimle sizlerde şehriniz de yaralı gönülleri tedavi etmeli ümmet olma bilincini diri tutmalısınız. Bu ülkeyi asla unutmayın, irtibatınızı koparmayın.  Sizler bizim gözümüzde çok değerlisiniz” diye konuştu.

Sohbet ardından Müftü Akkuş öğrencilerin sorularına yanıt verdi.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret