Sivas’ta Tashih-i Huruf Seçme Sınavında Din Görevlileri Ter...

Sivas'ta Tashih-i Huruf Seçme Sınavında Din Görevlileri Ter Döktü

tashih-i huruf seçme sınavında din görevlileri ter döktü

26 Ağustos 2021 - 00:10

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde açılan Tashih-i Huruf Kursuna katılacak kursiyerler için Sivas İl Müftülüğü tarafından kursiyer seçme sınavı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca özellikle Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek ve Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla Tashih-i Huruf Kursu düzenleniyor.

Bu kapsamda Sivas il ve ilçe müftülükleri bünyesinde görev yapan personeller arasından sınava müracaat eden 55 din görevlisi, Tashih-i Huruf Kursuna katılmak için yarıştı.

Sivas İl Müftülüğü tarafından düzenlenen sözlü mülakat sınavında imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticilerinden oluşan adaylara, Kur'an-ı Kerim'i yüzüne ve ezbere okuma becerisi, ilmihal bilgisi ve dini musiki kabiliyeti noktasında sorular yöneltildi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı'yı Makamında Ziyaret Etti.
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar...
Afyonkarahisar'da Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu Imam Hatip Okulları Arası "genç Muhafızlar Hafızlık Bölge Yarışması" ödül Törenine Katıltı.
Afyonkarahisar'da Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu Imam Hatip...