Sivas’ta Yunus Emre Vefatının 700’üncü Yıl Dönümünde...

Sivas'ta Yunus Emre Vefatının 700’üncü Yıl Dönümünde Anıldı

yunus emre vefatının 700’üncü yıl dönümünde anıldı

30 Ekim 2021 - 00:10

Yunus Emre’nin vefatının 700’üncü yıl dönümü ve 2021 yılı  "Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak belirlenmesi münasebetiyle Sivas İl Müftülüğü tarafından Yunus Emre’nin şiir ve ilahilerinden oluşan sahne gösterimi programı gerçekleştirildi.  
Muhsin Yazcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Vekili Doç. Dr. Adil Nas, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca,  kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Anadolu’da Türkçe şiirin öncüsü kabul edilen halk şairi Yunus Emre’nin vefatının 700’üncü yıl dönümü münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 Yılı "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" olarak ilan edildi. Bu kapsamda Sivas Valiliği koordinesinde İl Müftülüğü tarafından sahne gösterimi etkinliği düzenlendi.
Üniversite ve ortaokul öğrencilerinin sahne aldığı programda, üniversite öğrencisi gençler sahne gösterimi eşliğinde Yunus Emre’nin şiirlerinden kesitler sundu. Ortaokul öğrencilerinden oluşan musiki korosu da Yunus Emre’nin ilahilerini seslendirdi.
Program sonunda Vali Vekili Nas, sahne gösterimi yapan öğrenciler adına Mahmut Demir’e, musiki korusu adına ise Kazım Yiğiter’e plaket ve çiçek takdim ederek sahne gösteriminden dolayı teşekkür etti.

 

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an Tilavetleri, Bolu Ilimizdeki Hocalarımız Tarafından Okunacak
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an...
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Tekman'da
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Tekman'da