Sivaslı Hafız Reyyan Duman, Lgs’de Türkiye Birincisi Oldu

Sivaslı Hafız Reyyan Duman, Lgs’de Türkiye Birincisi Oldu

sivaslı hafız reyyan duman, lgs’de türkiye birincisi oldu

01 Temmuz 2022 - 00:10

Sivas’tan Hafız Reyyan Duman liseye geçiş sınavından (LGS) tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu.

Örgün eğitimle birlikte hafızlık proje okullarından birisi olan Sivas Zeki Hayran İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi olan Reyyan Duman, proje kapsamında Sivas İl Müftülüğü Kur’an kursu öğreticilerinin desteğiyle ilk iki yılda hafızlığını tamamlayıp ardından akademik ders hocalarının rehberliğinde LGS’ye hazırlandı. Disiplinli bir çalışma sonucunda 500 tam puanla LGS’de Türkiye birincisi olarak hafızlık proje okullarının da gurur kaynağı oldu.

Hafız Reyyan Duman’ı telefonla arayıp tebrik eden İl Müftüsü Remzi Pehlivan, Hafız Reyyan’a başarılarının devamını dileyerek, “Hem hafız olmanız hem LGS’de Türkiye birincisi olmanız bizi iki kere mutlu etti. Başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum. Sizleri, ailenizi ve öğretmenlerinizi tebrik ediyorum.” temennisinde bulundu.

Okul Müdürü Fatih Algül yaptığı açıklamada “Hamdolsun öğrencilerimizi en iyi şekilde hazırlamayı başardık. %0,40’lık dilimde 4 öğrencimiz var üçü Hafız, aynı şekilde %1,58’lik dilimde 6 öğrencimiz var dördü hafız . Bu noktada Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüze ve bu projeye emek eden Kur’a kurusu öğreticilerimize ve herkese çok teşekkür ediyoruz. Öğrencimiz hafızlık eğitiminin ardından tamamen okul imkanlarıyla bu sürece hazırlandı. Öğretmenlerimiz bu süreçte tüm öğrencilerimize yönelik LGS Öğrenci koçluğu çalışması yürüttü. İl Milli Eğitim Müdürümüz de öğrencimizi ve ailesini aradı tebrik etti.

Öğrencinin babası Rıza DUMAN ise , “Dört yıllık eğitim sürecinde çocuğumu kendi çocuklarından ayırmayan ve öğrencime büyük emek sarf eden tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum dedi. Kızımı bu okula verirken hayalim buradan Kartal’İHL’ye gitmesi idi. Bunu da bu okulla başaracağımızı biliyorduk. İyi ki bu okula güvenmişiz, çocuğumuz hem Hafız oldu hem de Türkiye birincisi oldu. Çok mutluyuz. Hafızlık aşamasında kızıma değerli katkılarından dolayı Sivas İl Müftülüğüne, akademik çalışmasında emeklerini esirgemeyen öğretmenlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi

Reyyan Duman da Türkiye Birincisi olduğu için çok mutlu olduğunu, bu süreçte öğretmenlerinden çok yakın bir ilgi gördüğünü belirtti. Ayrıca hafızlık çalışmalarının LGS hazırlık sürecine çok katkısı olduğunu belirtti. Çünkü hafızlık yaparken displinli bir çalışma süreci geçirdiğini, buradan edindiği kazanımların, uzun süre masa başında çalışma alışkanlığının LGS sürecinde çok faydasını gördüğünü belirtti.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ’da ‘‘gençlik Hizmetleri Eğitim Semineri’’ Yapıldı
Tekirdağ’da ‘‘gençlik Hizmetleri Eğitim Semineri’’...
Yozgat'ta Yağmur Duası Yapıldı
Yozgat'ta Yağmur Duası Yapıldı