Tekirdağ’da Vaaz Ve Irşat çalıştayı Düzenlendi

Tekirdağ'da Vaaz Ve Irşat çalıştayı Düzenlendi

tekirdağ'da vaaz ve irşat çalıştayı düzenlendi

10 Haziran 2023 - 00:30

Tekirdağ İl Müftülüğü ve Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliği ile ‘‘Dijitalleşme Çağında Gençlere Yönelik Din Hizmetleri’’ konulu Vaaz İrşat Çalıştayı düzenlendi.

Çalıştaya DİB İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Ünal, İl Müftüsü Mustafa Soykök, TNKÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, İlahiyat Fakültesi Akademisyenleri, Müftü Yardımcıları, Vaizler ve Din Hizmetleri Uzmanları katıldı. “Diyanet Gençlik Çalışmaları, Gençlerle İletişim Dili ve Temel Yaklaşımlar, Gençleri Etkileyen Akımlar ve Gençlik ve Dijitalleşme”  atölyelerinden oluşan çalıştay, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Mustafa Soykök’ün açılış konuşmasıyla başladı. Soykök konuşmasında “Gençliğin anlam dünyasını kavramamız gerekiyor. Hayatın Kur’an ve Sünnet rehberliğinde yeniden inşası için dijital çağdan istifade etmeliyiz. Dijital dünyaya egemen olanlar insanların zihin dünyasına ve hayatlarına da tesir ediyor. Bu çalıştayda Din Hizmetlerinin daha verimli olmasına dair önemli bilgiler elde edeceğimize inanıyorum. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Vaaz İrşat  çalıştayı programları her yıl düzenlenecektir. Düzenlediğimiz çalıştayımızın hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum’ dedi.

Akabinde DİB İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Ünal konuşmasını gerçekleştirdi. ‘Aile ve Toplumda herkes gençlerden sıkıntı ve dert yanabilir ama düzeltmek için kim ne kadar gayret gösteriyor önemli olan budur, Vaaz ve Sohbetlerde insanların algısının en üst seviyede olduğu zaman dilimi iyi kullanmalıyız.  Bundan dolayı yaptığımız vaazlara iyi hazırlanmamız lazım, hazırlık aşamasında vaazlarımızı yazmalı, kayıt altına almamız gerekir bu bize olası hatalarımızı görmeyi sağlar. Vaazlarımızı çok teknik hazırlamamız, internet ve sosyal medyayı iyi kullanmamız gerekir’ dedi.

TNKÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof Dr. Hasan Keskin’in selamlama konuşmasının ardından katılımcılar atölye çalışmalarına geçti.

Sonuç Bildirgesi önümüzdeki günlerde açıklanacak olan çalıştay; İl müftü yardımcısı Melek Karakaş’ın katılımcılara teşekkürüyle sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı ’ Etkinlikleri Kapsamında Ilkadım Büyük Camii'de şehitlerimiz Için Kur'an-ı Kerim Tilaveti Ve Mevlid-i şerif Programı Düzenlendi.
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı...