Tekirdağ’da Il Müftüsü Soykök "gençlik Hizmetleri...

Tekirdağ'da Il Müftüsü Soykök "gençlik Hizmetleri çalıştayı'na" Katıldı.

il müftüsü soykök "gençlik hizmetleri çalıştayı'na" katıldı.

24 Aralık 2022 - 00:30

Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Gençlik Çalıştayı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Çalıştay, üniversite rektörleri, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temsilcileriyle sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla Ankara’da başladı.

Çalıştayın açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali  Erbaş, çalıştayın güzel neticelere vesile olması temennisinde bulunarak, “Gençliğimizin bugününe ve geleceğine en güzel şekilde rehberlik etme idealiyle gerçekleştirdiğimiz bu çalıştayı son derece önemsediğimi özellikle ifade etmek istiyorum.” dedi.

Başkan Erbaş, bir toplumun geleceğinin, o toplumun en temel dinamiği olan gençlerle şekillendiğini belirterek, huzurlu ve güvenli bir gelecek inşa etmenin, maddi ve manevi bakımdan donanımlı ve hayatı değerler üzerinden okuma kabiliyetine sahip bir gençlik ile mümkün olabileceğini söyledi.

“Peygamberimiz, İslam’ın nurunu dünyanın en uzak noktalarına gençlerle ulaştırdı”

Toplumsal gelişmenin ve yükselmenin imkanının gençlerin hayallerinde ve gayretlerinde gizli olduğunu belirten Erbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gençlerin omuzlarında yükselerek tüm insanlığa model olan asrısaadet, bu noktada bizler için önemli bir referanstır. Nitekim Peygamber Efendimizin (sas) adalete ve merhamete dayalı bir medeniyet inşasında en önemli rolü ashab-ı kiram’ın gençleri üstlenmiştir.

Allah Resulü (sas), cehaletin karanlık duvarlarını, gençlerin azim, irade ve kararlılıklarıyla yıkmış, insanlık için aydınlık bir ufuk açmıştır. Tarihin akışını değiştirecek köklü dönüşümleri gençlerin enerjisiyle hayata geçirmiştir. İslam’ın nurunu dünyanın en uzak noktalarına gençlerle ulaştırmıştır. Gençlerin değerini takdir etmiş, onların yüreğinden ve elinden tutarak insanlık için üstün değerler üretmiştir. Onları akıl, bilgi, duygu denklemini gözeten bir yaklaşımla, aşkla yoğurarak insanlığa umut olacak bir model toplum inşa etmiştir.”

Başkan Erbaş, “Gençlik, toplumun aynasıdır. Nurettin Topçu’nun ifadesiyle ‘Gençlik, geleceğin tohumudur.’ Dolayısıyla yarınlarının nasıl olacağını görmek isteyenlerin bu tohumun özüne bakmaları kafidir. Gençlerin enerjilerini tükettiği alan, o toplumun kimliği ve geleceği hakkında bizlere önemli ipucu vermektedir. Gençlerini ihmal eden toplumlar, geleceğe dair umutlarını heba etmiş demektir.” değerlendirmesinde bulundu.

“Günümüzde geleceğimizi tehdit eden pek çok olumsuzlukla karşı karşıyayız”

Günümüz dünyasında bilginin, inancın ve ahlakın örselendiği ve değerlerin itibarsızlaştırıldığı bir çağın yaşandığına işaret eden Başkan Erbaş, “Dünya, köklü değişim ve dönüşümlere sahne oluyor. Özellikle son yıllarda, küresel ölçekte yaşanan sosyo-kültürel, ekonomik değişmeler ve teknolojik gelişmeler, bireysel ve sosyal hayatta ciddi dönüşümlere sebep oluyor. Bu durumun olumsuz yansımalarından da en fazla gençler ve çocuklar etkileniyor. Bugün gençlerimizi ve dolayısıyla geleceğimizi tehdit eden pek çok olumsuzlukla karşı karşıyayız.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, 21. yüzyılın başlarına kadar gençlerin şahsiyetlerinin, aile, okul ve sosyal çevre üçgeninde şekillendiğini, ancak teknolojinin gelişmesiyle gençlerin şahsiyetleri, duygu, düşünce ve ideallerine yön vermede internet, dijital ortamlar ve sanal mecraların etkin olduğunu söyleyerek, gençlerin iletişim ve etkileşim biçimlerinin ana mecrası haline geldiğini belirtti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sivas'ta 363 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Sivas'ta 363 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara...
Kocaeli'de Fatih Ilçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Ali Fındık Hayatını Kaybetti
Kocaeli'de Fatih Ilçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet...