Tekirdağ Il Müftülüğünden ‘‘veda Ve Vefa Programı’’

Tekirdağ Il Müftülüğünden ‘‘veda Ve Vefa Programı’’

tekirdağ il müftülüğünden ‘‘veda ve vefa programı’’

14 Ocak 2024 - 00:30

Tekirdağ İl Müftü Yardımcısı Melek Karakaş’ın Zonguldak İl Müftülüğü’ne, İl Müftülüğü Şube Müdürü Raşit Bayraktar’ın Çaycuma Müftülüğüne, Süleymanpaşa Müftülüğü Şube Müdürü Muhammet Kapoğlu’nun Ankara Polatlı Müftülüğüne tayinleri çıkması hasebiyle Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından ‘‘Veda ve Vefa Programı’’ Düzenlendi.

 

İl Müftülüğü personeli, Kur’an Kursu Öğretmenleri ve Müftülük personelin katıldığı programda konuşan Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök ‘‘Biz vefayı ve vedayı Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’den öğrendik. Ona salât ve selam olsun.

 

Hüzünlenmemek elde değil canımızdan can gidiyor, çok kıymetli iki hocamızı Zonguldak’a bir hocamızı da Ankara’ya uğurluyoruz. bizi Tekirdağ da buluşturan bir kader var, bir irade var. Bizler bir davanın mensuplarıyız. Bir aşkımız bir idealimiz bir mefkûremiz var. Bugün burada dava arkadaşları olarak bir araya geldik. Sizlerde vefa göstererek bu programda bizleri yalnız bırakmadınız. Katılım sağlayan teşrif eden herkese teşekkür ediyoruz.

 

İranlı bir Şair şiirinde, ‘‘Aşka uçarsan kanadın yanar’’ demiş. Hz. Mevlana da o şiire cevap yazmış, ‘‘Aşka uçmazsan kanat neye yarar’’ elbette fani bir hayat yaşıyoruz önemli olan gök kubbe altında hoş bir seda bırakabilmektir. Bizler yaptığımız her çalışmada, yeni görev yerlerine uğurladığımız bu hocalarımızı her zaman hatırlayacağız ve hayırla yâd edeceğiz. Rabbim sağlık içerisinde ailelerinizle mutlu yaşamayı nasip eylesin, haklarınızı helal ediniz bizden yana bir hak varsa da helal olsun. Rabbim güzel hizmetler icra edebilmeyi nasip eylesin’’ dedi.

 

İl Müftüsü Soykök’ün konuşmasından sonra kürsüye gelen İl Müftü Yardımcısı Melek Karakaş konuşmasında ‘‘bizler burada büyük bir aileydik bu programa katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Özelliklede yakinen çalıştığım Kur’an Kursu hocalarımıza da bu güzel günde bizleri yalnız bırakmadığı için çok teşekkür ediyorum. Hem gönlümde hem zihnimde Hoş bir seda ile buradan Zonguldak’a taşınıyorum. Orada da bir kardeşiniz olduğunu unutmayın, haklarınızı helal edin bizden yana bir helallik varsa da helal olsun’’ diyerek konuşmasını tamamladı. Tayini çıkan Şube Müdürleri Raşit Bayraktar ve Muhammet Kapoğlu’nun selamlama konuşmalarından sonra program sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi