Tokat’da Il Müftümüz Azmin Sembolü Hafız öğrenciye...

Tokat'da Il Müftümüz Azmin Sembolü Hafız öğrenciye ödül verdi 

il müftümüz azmin sembolü hafız öğrenciye ödül verdi 

18 Aralık 2020 - 00:30

İlimizdeki azmi ve başarısı ile dikkat çekip,ülkemizdeki ulusal kanallarda haber olan Hafız Salih Emir ALTINTAŞ,İl Müftüsü Abdullah PAMUKLU tarafından altın ile ödüllendirildi.Merkez Behzat-ı Veli İmam Hatip Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Hafız Salih Emir ALTINTAŞ, İlkokulu Reşadiye’nin Çakmak köyünde okudu.Salih Emir, 5. Sınıfta küçük yaşına rağmen köyünden ve ailesinden ayrılarak Tokat Merkez Behzat-ı Veli İmam Hatip Ortaokuluna kayıt yaptırdı.İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğinde yürütülen “örgün eğitimle birlikte hafızlık” projesi kapsamında Molla Hüsrev Yatılı Kur’an Kursunda hafızlık yapmaya başladı. 12 ay gibi kısa bir sürede hafızlığını tamamlayarak hafızlık icazet belgesini aldı ve Hafızlar halkasına ismini yazdırdı.
    İl Müftüsü Abdullah PAMUKLU, Behzat-ı Veli İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yakup GÜR, Molla Hüsrev Kur’an Kursu Müdürü Yılmaz YASSITAŞ ve Hafızın annesi ile kardeşinin hazır bulunduğu ödül töreninde;
Okulunda ve Kur’an Kursunda büyük başarı sağlayan, uzaktan eğitim sürecinde bir taraftan hem derslerini hem de hafızlığını devam ettirirken aynı zamanda ailesine de ev işlerinde yardımcı olan Hafız Salih Emir ALTINTAŞ'ı,onu yetiştiren ailesini ve öğretmenlerilerini tebrik etti.
      İl Müftüsü Abdullah PAMUKLU, 12 ay gibi kısa bir sürede hafızlığınını tamamlayan ve hafızlık sınavını başarıyla geçen Hafız Salih Emir ALTINTAŞ’a hafızlık diplomasını takdim ederken yavrumuzun hafızlığını tamamlayarak önemli bir başarı sergilediğini, kendisi ile gurur duyduklarını,bundan sonra ise hafızlığını koruması için günlük tekrarlara devam etmesi gerektiğini vurguladı. Çok kitap okumayı  da tavsiye eden PAMUKLU,dinimizin en önemli müesseselerinden birisinin de hafızlık olduğunu,bu müesseseyi ayakta tutmak ve geliştirmek için her türlü gayreti göstereceklerini söyledi.Hafız Salih Emir ALTINTAŞ,ödül vererek kendisini onurlandıran ve her türlü desteği kendisine veren İl Müftüsü Abdullah PAMUKLU'ya,üzerinde emeği olan ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etti.ALTINTAŞ,ileride mühendis olmayı hedeflediğini ve ülkesine,milletine faydalı işler yapmak için çok çalışacağını söyledi.
      Yaşadığı köyünde ailesinin koyunlarını otlatırken online olarak derslerini takip edip sınıfını geçen ve yine hafızlığının bir kısmını online olarak sürdürüp,bir zoru başararak hafızlık belgesini almaya hak kazanan Salih Emir,bu azmi ve başarısı ile hem Tokatımızın gurur kaynağı hem de   bugünün gençlerine ve gelecek nesillere ufuk açıcı güzel bir örnek oldu.
 Ödül töreni, çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor
Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle Ilgili Sözlerinin çarpıtılmasına Tepki Gösterdi
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle...