Tokat’da Zile Ilcemizde Mevlidi Nebi Konferansı

Tokat'da Zile Ilcemizde Mevlidi Nebi Konferansı

zile ilcemizde mevlidi nebi konferansı

21 Kasım 2018 - 00:31

Zile İlçe Müftülüğü 2018 Mevlid-i Nebi Etkinlikleri Kapsamında Zile ilçemiz Belediye sineması kültür ve sanat merkezinde(Saray Sineması) saat 14:00 de Tokat İl Müftümüz Ömer Faruk BİLGİLİ tarafından "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu Konferans verildi.

Konferans Din görevlilerinin okuduğu ilahilerin ardından İstiklal Marşı ve Huri Hatun Camii İmam Hatibi Salih SEZGİN Hoca efendinin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe Müftümüz İdris ÖZARSLAN açılış konuşmasıyla devam eden programda Özarslan; Mevlidi Nebi Haftasında Peygamberimizi bir daha anacağız. O’ nu sevgi ile yadeceğiz ve O’ nun gibi olma gayreti içerisinde olacağız. Peygamberimizi O’nun döneminde ve bu zamanda da insanlar hep sevdi ve sevgilerinide  çeşitli şekillerde dile getirdiler.Bizlerde bu yapmış olduğumuz etkinliklerle peygamberimize olan sevgimizi pekiştirmeye gayret edeceğiz dedi.

Belediye Başkanı Lütfi VİDİNEL’in selamlama konuşmasının akabinde Tokat İl Müftümüz Ömer Faruk BİLGİLİ tarafından "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu verilen konferansta Müftümüz; Hazreti Peygamberin dünyaya geldiği Mevlid-i Nebi Haftası'nı çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirterek, onun örnek hayatını anlamak ve anlatmanın gerektiğini vurguladı.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri