Tokat’ta Yaz Kur’an Kursları Semineri Yapıldı

Tokat’ta Yaz Kur’an Kursları Semineri Yapıldı

tokat’ta yaz kur’an kursları semineri yapıldı

17 Haziran 2023 - 00:30

Tokat İl Müftülüğü, 3 Temmuz'da başlayacak yaz Kur'an kurslarında görev yapacak personele yönelik Karşıyaka GOP Merkez Camii Mehmet Emin Saraç Konferans salonunda seminer düzenledi. 

Seminerin açılış konuşmasını yapan Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, yaz Kur'an kurslarının önemi ve amacı hakkında konuştu. Katılımcılara, yaz aylarında öğrencilerin boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirebilmesi, dinî bilgi ve değerlerin aktarılması için düzenlenen yaz Kur'an kurslarının önemini vurguladı.

Seminerde TOGÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nail Yıldırım, din eğitiminde pedagojik ilkeler hakkında bilgi verdi. Öğrencilere dinî eğitim verirken pedagojik yöntemlerin nasıl kullanılması gerektiği, öğrencilerin öğrenme süreçlerini destekleyecek yöntemlerin neler olduğu gibi konuları ele aldı. Ardından İl Müftü Yardımcısı Haydar Hüyük, yaz Kur'an kursları uygulama esasları, kursların  planlanması, kayıt süreci, ders programının hazırlanması ve uygulanması gibi konularda bilgilendirme yaptı.

Daha sonra Din Eğitimi Şube Müdürü Halit Kartal, kayıt sürecinin nasıl yapılacağı, eğitimin niteliğinin ve niceliğinin artırılması için hangi faaliyetlerin yapılabileceği ile hangi program ve materyallerden yararlanılacağı konularına değindi. Formatör öğreticiler, Uzman İmam Hatip Abdullah Öztürk ve Kur'an Kursu Öğreticisi Nuran Arslan ise çocuklarla sağlıklı ve etkili iletişim konusunda seminer verdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.