Uşak’da Il Müftümüz Burhan çakır 15 Temmuz Anma Programına...

Uşak'da Il Müftümüz Burhan çakır 15 Temmuz Anma Programına Katıldı

il müftümüz burhan çakır 15 temmuz anma programına katıldı

19 Temmuz 2023 - 00:50

15 Temmuz Meydanında 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti ve Anma Programı halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Ulucami önünden 15 Temmuz Meydanına yürüyüş ve Mehter takımı gösterileriyle başlayan program, Uşak Valisi Dr. Turan Ergün ve İl Protokolünün değerli üyelerinin konuşmaları ile devam etti.

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından yapılan hain darbe girişimine karşı verilen Şanlı direnişin yıldönümü dolayısıyla Valilik önü 15 Temmuz meydanındaki anma programında seçkin hocalarımız tarafından Kur'an-ı Kerim ve selalar okundu. İl Müftümüz Burhan Çakır tarafından yapılan duaya vatandaşlarımız tekbirler ve 'Amin' nidalarıyla hep bir ağızdan eşlik etti. Saatler gece 00:13'ü gösterdiğinde 7 Yıl önce olduğu gibi bütün minarelerden Sela sesleri yükseldi. İl Müftümüz başkanlığında, gece boyunca Din Görevlileri ve Müftülük personeli valilik önünde demokrasi nöbetini beraber tuttu.

Müftü Çakır, duasında Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi minnet ve şükranla andı. "Allah 15 Temmuz gibi bir badireyi bir daha yaşatmasın.

15 Temmuz’da sokağa çıkarak o karanlık geceyi aydınlığa kavuşturan aziz milletimizin her bir ferdini iki cihanda aziz etsin. Bu ihanet girişimi karşısında cesaret ve metanetle duran hemşerilerimize, Gazilerimize de Allah'tan sağlık, afiyet ve uzun ömürler diliyorum." dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri