Yozgat’de Cami - Gençlik Kulübü Buluşması

Yozgat'de Cami - Gençlik Kulübü Buluşması

cami - gençlik kulübü buluşması

12 Mart 2019 - 02:07

İl Müftümüz Salih SEZİK ,“Cami - Gençlik Buluşmaları” kapsamında, Çapanoğlu Camii’nde sabah namazında gençlerle buluştu. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tesbihatın ardından,

Müftü SEZİK, sohbetinde “Medeniyetimizi sahiplenecek gençleri yetiştirmek ve onları geleceğe taşımak gibi bir sorumluluğumuz var. Dolayısıyla yetişmiş insan sayısını artırmak, davasına sahip çıkan, hedefleri olan, milletine sahip çıkan nesiller yetiştirmek gibi bir sorumluğumuz var. İslami güzellikleri, hakikatleri önce kendimize sonra çocuklarımıza kazandırmak gibi bir görevimiz var. Bunun yapılacağı en güzel yer elbette ki mabetlerdir. Camiler, inancımızın, eğitimimizin ve kültürümüzün paylaşıldığı en güzel mekânlar olmuştur.

Müftü SEZİK, gençlere, dini değerlerin aşılanması ve neticede kendi değerlerinin kıymetini bilen nesillerin yetiştirilmesi amacıyla "Sabah Namazı Buluşmaları"nı gerçekleştirdiklerini, bunu çok önemsediklerini vurguladı.

Bugün de gençlere ve gençliğe sahip çıkmak çok önemli. Gençlere sahip olmanın veya onlara sahip olamamanın ne getirip ne götürdüğünü iyi hesap etmek durumundayız. Gençlerimizin aklıselim sahibi olmalarını ve okumayı sevmelerini istiyoruz.

İl Müftümüz Salih SEZİK, Diyanet İşleri Başkanlığımız, her görevlinin on gençle yakından ilgilenmesini istiyor. Yani her görevlimiz on genci üzerine zimmetlemelidir. Çünkü insanoğlunun, ilgiye, sevgiye ve dostluğa ihtiyacı var. Bu ihtiyacı sanal ortamlarda değil, doğal ortamlarda karşıladığı zaman güzel. Onun için çocuklarımıza hayatın sadece bu dünyada yaşadıklarımızdan ibaret olmadığını bunun dışında bir edebi hayatın olduğunu anlatmalıyız. İnsanın da sadece bedenden ibaret olmadığını, gerçek manada kimliğin ruhla ortaya çıktığını onlara öğretmeliyiz.” İfadelerini kullandı.

Program da Cami Gençlik kulübü arasında koordinasyonu sağlamak, uygulama birliği oluşturmak,  gelişmeleri değerlendirip uygulanacak proje ve yürütülen hizmetler hakkında yakın, orta ve uzun vade de neler yapılabilir konusunda fikir alışverişinde bulunarak, Diyanet Gençlik çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Sabah namazı buluşma programı,  gençlere kahvaltı ikramı ile sona erdi.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret