Antalya’da Hacı Birgül Bileydi Camii Dualarla Ibadete Açıldı.

Antalya'da Hacı Birgül Bileydi Camii Dualarla Ibadete Açıldı.

hacı birgül bileydi camii dualarla ibadete açıldı.

11 Mart 2023 - 09:25

Hacı Birgül Bileydi Camii dualarla ibadete açıldı.

Yaklaşık altı ay önce yapımına başlanılan Hacı Birgül Bileydi Camii dualarla ibadete açıldı.

Düzenlenen açılış töreninde İl Müftümüz Nazif Fethi Yalçınkaya, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Şimşek, Konyaaltı İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu, il ve ilçe protokolü, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşma yapan İl Müftüsü Yalçınkaya, "Camileri imar etmek iki şekilde olur. Maddi ve manevî imar. Maddi imar, camiyi yapmak, tamir etmek, diğer ihtiyaçlarını temin etmek ve bunlar için para vermektir. Manevî imar ise, caminin içinde ibadet yapılmasını, orda Kur’an okunmasını, zikir yapılmasını ve cemaatinin çok olmasını sağlamaktır." dedi.

Konuşmasına devam eden Müftü Yalçınkaya, caminin yapımında maddi ve manevi desteği olan hayırsever vatandaşa teşekkür ederek açılışın hayırlı olmasını diledi.

Cami, Müftü Yalçınkaya'nın yaptığı duanın ardından kurdela kesilmesi ile ibadete açıldı.Programda ayrıca hayırseverlere plaket takdim edildi.

İl Müftüsü Yalçınkaya, açılışın ardından camide vaaz ve hutbe irad ederek Cuma namazını kıldırdı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş Müderrisi şeyh Fethullah Ayte Hocaefendi, Muş Alparslan üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican'ı Makamında Ziyaret Etti.
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş...