Bingol’de Kuran Kursları Arası Hafızlık Bölge Finali Ilimizde...

Bingol'de Kuran Kursları Arası Hafızlık Bölge Finali Ilimizde Yapıldı

kuran kursları arası hafızlık bölge finali ilimizde yapıldı

22 Ağustos 2023 - 10:45

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi alan öğrenciler arasında düzenlenen "Hafızlık Bölge Yarışması" İl Müftülüğümüzün  ev sahipliğinde yapıldı.

 

Hafızlık yarışması gerçekleştirilen bölge İlleri yarışmasına; Ardahan, Bitlis, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Erzurum İl birincileri katıldı.

Başkanlık Müftüsü Selami Emen’in komisyon başkanlığında yapılan yarışmada İl Müftü Yardımcısı Bayram Öztürk ve Genç İlçe Vaizi Abdurrazak Sunar üye olarak görev yaptılar.

Kura çekiminin ardından kuralların hatırlatılması ile başlayan yarışmada il birincileri belirlenen kriterler doğrultusunda bölge birinciliği için ter döktüler.

 

İlimizde heyecanlı geçen yarışma sonunda Elazığ İlini temsil eden erkek yarışmacı Hafız Muhammed Emin Çiçekçi Bölge birincisi olarak 16 Eylül 2023 tarihinde Balıkesir’de düzenlenecek Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Elazığ İlini temsil eden kadın yarışmacı Hafız Zeynep Karabulut Bölge birincisi olarak 12 Eylül 2023 tarihinde Batman’da düzenlenecek Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

 

Erkek Bölge Yarışmasında; Erzurum’dan Hafız Ali Eren Yaylalı ikinci, Erzincan’dan Hafız Ahmet Ali Coşğun ise üçüncü oldu.

 

Kadın Bölge Yarışmasında; Bitlis’ten Hafız Esma Nur Barlas ikinci, Ardahan’dan Hafız Nisanur Yılmaz ise üçüncü oldu.

 

Altınçevre Yatılı Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Hafız Muhammed Emin Çiçekçi, ve Çatalçeşme Yatılı Kadın Kur’an Kursu öğrencisi Hafız Zeynep Karabulut hocalarını ve ailelerini tebrik eden Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal Türkiye finalinde başarılar diledi.

 

Bölge bazında yapılan yarışmada Elazığ ilini temsil eden Erkek ve Kadın Öğrenciler arasında Yapılan Hafızlık Bölge yarışmasında 1’inci olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazanan 13 yaşındaki Muhammed Emin Çiçekçi ve 16 yaşındaki Zeynep Karabulut’u tebrik eden Bingöl İl Müftüsü Topal yaptığı açıklamada Elazığ’da hafızlık müessesinin güçlü bir geleneği olduğunu belirti ve başarılarının devamını dilerim. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verilerek program sona erdi.


 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri